Valtakunnallinen kuntakysely tavoittaa jälleen Suomen kuntapäättäjät ja ylimmät viranhaltijat

Valtakunnallinen kuntakysely on jälleen lähetetty kaikille Suomen kuntien päättäjille ja ylimmille viranhaltijoille. Kyselyllä selvitetään näkemyksiä tulevaisuuden kunnasta. Tänä vuonna kyselyssä korostuu erityisesti se, miten koronapandemia on vaikuttanut Suomen kuntiin. MDI toteuttaa kuntakyselyn seitsemättä kertaa omana työnään. Viime vuonna kysely lähetettiin 10 117 henkilölle, joista 2 598 vastaajaa 291 kunnasta antoi näkemyksensä.

Kyselyn vastauksia käytämme yleisessä aluekehityksen tilannekuvan kirkastamisessa ja kehitystrendien hahmottamisessa, kuntien ja alueiden kehittämisessä sekä erityisesti valtioneuvostolle tehtävissä selvitys- ja tutkimushankkeissa. Kuntakyselyyn vastanneet myös saavat yhdessä tuottamansa tiedon avuksi oman kuntansa kehittämiseen, kertoo asiantuntija Satu Tolonen.

Tänä vuonna kysely sulkeutuu 3. joulukuuta. Tuloksia on perinteisesti luvassa tammikuussa, mutta ensimmäisiä maistiaisia kuntien tilanteesta saadaan jo joulukuun aikana. Pienenä bonuksena vastanneiden kesken arvotaan lahjakortteja, ja jokaisesta loppuun asti täytetystä kyselyvastauksesta MDI lahjoittaa 50 senttiä hyväntekeväisyyteen.

Lue lisää

Valtakunnallinen kuntakysely

MDI mukana laatimassa tiekarttaa Uudellemaalle EU-tasoiseen tutkimukseen ja innovointiin

Uudellamaalla tähdätään huippuosaamisen vahvistamiseen sekä EU-tasolta saataviin investointeihin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan (TKI). Maakunnan TKI-toimijat kutsutaan mukaan tiekarttatyöhön. Tilannekuvan ja tiekartan laatimiseen on valittu EU-rahoitukseen ja innovaatioihin erikoistunut konsulttitoimisto Spinverse yhdessä aluekehitykseen keskittyvän MDI:n kanssa.

Lue lisää MDI mukana laatimassa tiekarttaa Uudellemaalle EU-tasoiseen tutkimukseen ja innovointiin