Strategiat ja ohjelmat

Autamme strategian kirkastamisessa ja ohjelmatekstin muotoilussa. Strategia- ja ohjelmatyön tuloksena tulevaisuuden tekeminen perustuu tietoon ja pohdittuihin päätöksiin.

Tunnemme erityisen hyvin alueiden ja kuntien kasvustrategiat, elinvoimaohjelmat sekä strategisen kehittämisen ja johtamisen. Kannustamme siihen, että päätökset perustetaan tietoon. Strategiatyöhön voidaankin sujuvasti yhdistää tietopalvelujemme mahdollisuudet. Strategioiden ja ohjelmien pohjatyöt teemme aina huolellisesti. Usein aloitamme projektin työpöytätyöllä ja selvitämme, mitä aiheesta tiedetään jo valmiiksi.

Luotsaamme alueiden, organisaatioiden ja verkostojen strategiatyötä, muotoilemme kehittämisohjelmat ja laadimme innostavat tiekartat tulevaisuuteen.

Osallisuus strategia- ja ohjelmatyössä

Alkuvaiheessa kutsumme mukaan kaikki ne, joita työ koskettaa. Panostamme osallisuutta ja innostusta ruokkivaan lähestymistapaan.

  • Työpajoihin keräämme koolle aiheen näkökulmasta olennaiset ihmiset ja kuulemme heidän näkökulmansa.
  • Fokusryhmäkeskusteluissa pureudutaan aiheisiin pintaa syvemmältä ja tilanteen vaatiessa fasilitoidaan yhteistä tulkintaa ja tavoitteita.
  • Jos mielipidettä tarvitaan suuremmalta joukolta, käytämme hyväksi kehittyneitä kyselytyökaluja, joiden kautta olemme saaneet vastauksia kymmeniltä tuhansilta ihmisiltä.
  • Tarvittaessa teemme verkostoanalyysin, joka selvittää verkoston dynamiikan ja auttaa löytämään uusia kumppaneita.

Olemme ystävä, joka uskaltaa sanoa suoraan. Laitamme strategian tekijät valitsemaan ja priorisoimaan tekemistä. Ohjelma- ja strategiateksti on meidän jäljiltämme herättävää ja tarttuvaa, eikä strategian toimeenpano seuraa itsestään selviä ja ennalta-arvattavia latuja. Kehittäjäkumppanina olemme mukana tekemisessä ja toiminnassa.

Viestintä tekee työn näkyväksi

Parhaat strategiat ja ohjelmat eivät jää piiloon pöytälaatikkoon vaan päätyvät puheenaiheiksi ja osaksi arkielämää. Valmiit strategiat ja ohjelmat paketoimme asiakkaan niin halutessa visuaalisesti kiinnostaviksi pläräysvihkosiksi tai tiekartoiksi.

Satsaamme mielellämme viestintään koko projektin ajan ja tarjoamme asiakkaalle viestintätukea. Pidämme koko ajan mielessä, että jokainen asiakas on erilainen. Siksi räätälöimme palvelun aina projektikohtaisesti ja toteutamme lopputuleman mittojen mukaan.

Strategiansa kirkastamisessa meihin ovat luottaneet useat kunnat ja kaupungit, kaupunkiseudut ja maakunnat sekä esimerkiksi Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy, Sevas Kodit Oy, Keuke ja Josek.

Pyydä tarjous

Voimmeko auttaa strategia- tai ohjelmatyössä?