Janne Antikainen

Kannustan laaja-alaiseen ja yhdistelevään aluekehittämiseen. Olen yli neljännesvuosisadan ajan syventynyt etenkin valtionhallinnon uudistamiseen, alueiden ja kuntien kasvuun sekä verkostomaiseen ja strategiseen kehittämiseen. Olen ollut mukana sadoissa erilaisissa toimeksiannoissa paikalliselta hanketasolta EU:n linjauksiin. MDI:ssä olen ollut kehitysjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja keväästä 2012.
Säännöt pitää tuntea ennen kuin niitä voi rikkoa.

Tutustu viimeisimpiin kirjoituksiini

Miltä Suomi näyttää tänään? – Aluekehityksen suuret aallot

Muuttoliikkeen aallot ovat Suomessa olleet vuosikymmenten saatossa voimakkaita ja ne ovat heijastelleet nopeasti suurten yhteiskunnallisten projektien – teollisuus-Suomen, hyvinvointi-Suomen ja osaamis-Suomen rakentamista. Epälineaarisesta kehityksestä on opittava se, että jos näkee vuosikymmenten päähän ulottuvia ennusteita väestönkehityksestä ja muuttoliikkeestä, eivät luvut ole itseään ennustavia – niihin ei saa tuudittautua ja niiden kehitykseen voidaan vaikuttaa.

Lue lisää Miltä Suomi näyttää tänään? – Aluekehityksen suuret aallot

Blogi: Moninainen kuntapolitiikka tarjoaa kiihdytyskaistaa nopeimmille ja turvallista kyläraittia rauhallisempaan vauhtiin tykästyneille?

”Kuntapolitiikan tulevaisuus” -raportti kokoaa yhteen työryhmän ja sen alaisten jaostojen, sekä valmisteluun osallistuneiden kuntatoimijoiden, tutkijoiden ja asiantuntijoiden työn. Blogin kirjoittajat olivat…

Lue lisää Blogi: Moninainen kuntapolitiikka tarjoaa kiihdytyskaistaa nopeimmille ja turvallista kyläraittia rauhallisempaan vauhtiin tykästyneille?

Referenssini

Näytä