Nanna Nieminen

Kehitän työkseni Suomen kuntia. Erityisosaamista minulta löytyy muun muassa osallisuuteen ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista. Tunnen perin pohjin sekä terveydenhuolto- ja sosiaalialan että kunnat ja järjestökentän. Aiemmalla urallani olen työskennellyt terveydenhuoltoalan eri tehtävissä sekä sosiaalialan järjestössä vapaaehtoistoiminnan kehittämisen, vaikuttamisen sekä hyvinvointialueiden ja järjestöjen välisen yhteistyön parissa.
Kaiken pohjana on luottamus ja avoin vuorovaikutus
Nanna Nieminen

Tutustu viimeisimpiin kirjoituksiini

Blogi: Skididialogi – Mikä lasten mielestä on tärkeintä, kun ratkotaan pienenevien koulujen haasteita?

Juupajoen otteena on ollut avoin ja yhteisöllinen ennakointi: mitä tullaan tekemään eri vaiheissa, kun lasten määrä vähenee. Perinteisesti kouluverkkoja suunnitellaan kapasiteettitarkasteluilla, poliittisella keskustelulla ja kuntalaisten kuulemisella, mutta Juupajoella mukana ovat olleet myös henkilökunta, vanhemmat, kiinnostuneet kuntalaiset sekä myös koulun varsinaiset asiakkaat, lapset.

Lue lisää Blogi: Skididialogi – Mikä lasten mielestä on tärkeintä, kun ratkotaan pienenevien koulujen haasteita?

R-K-S: Miten kaupungit voivat kasvattaa elinvoimaisuuttaan maahanmuuton avulla?

Osaavan työvoiman saatavuus on noussut keskeiseksi kysymykseksi kuntien ja alueiden alueiden elinvoimaisuudelle. MDI:n väestöennusteen mukaan Suomen tuleva väestönkasvu on täysin maahanmuuton varassa: vuosien 2022-2040 aikana Suomen täytyy saada vuosittain 18 500 henkilöä muuttovoittoa ulkomailta, jotta väestö ei ala vähenemään. Työikäisen ja työllisen väestön kehitys on täysin riippuvaista maahanmuutosta.

Lue lisää R-K-S: Miten kaupungit voivat kasvattaa elinvoimaisuuttaan maahanmuuton avulla?

Referenssini

Näytä