Yhteiskehittäminen ja viestintä

Vahva viestintä- ja vuorovaikutusnäkökulma on mukana kaikissa tekemissämme töissä. Kun tuemme tai teemme viestintää, haluamme vahvan tietopohjan lisäksi paketoida projektiin tekemisen iloa, luovuutta ja oivalluksia. Vuorovaikutus ja yhteiskehittäminen ovat tekemisemme lähtökohtia. Tavoitteenamme on, että tieto syntyy yhteistyössä, saavuttaa oikeat ihmiset oikealla tavalla ja päätyy aineksiksi päätöksentekoon.

Yhteiskehittäminen

Yhteiskehittämisessä tiedon tuottajat ja käyttäjät kokoontuvat yhteen pohtimaan ratkaisuja yhdessä määriteltyyn haasteeseen. Yhteiskehittäminen auttaa luomaan omistajuutta ja rakentamaan eri osapuolten ymmärrystä.

Yhteiskehittämisessä tuomme fakta- ja tietopohjan yhteistyön voimaksi. Lopputuloksena syntyy lopputuotteita, kuten tutkimuksia, jotka ovat

  • oletusten ja menetelmien suhteen läpinäkyviä
  • löydösten suhteen informatiivisia
  • havaintojen suhteen kriittisiä 
  • analyysin suhteen moninäkökulmaisia. 

Kehitämme koko ajan vuoropuheluvalmiuksiamme ja fasilitoimme prosesseja, joissa tiedon tuottajat ja käyttäjät tuodaan yhteen dialogiin ja puntaroimaan vaihtoehtoja. Olemme vuorovaikutteisia ja avoimia, ja etsimme vastauksia kaikin keinoin. Olemme asiakkaan puolella.

Tuemme päätöksentekoa yhteiskehitetyllä ja tutkitulla tiedolla. Tekemiemme töiden tuloksilla on yhteiskunnallista merkitystä vähintään työn tilaajalle mutta usein myös tutkittavan kohteen ohella sidosryhmille tai sitäkin laajemmalle ja suurelle yleisölle. Tiedon saattaminen päätöksenteon tueksi ja mahdollisimman hyvin hyödynnettävään muotoon on meille kunnia-asia.

Tutkittu tieto auttaa tuomaan esiin vaikuttavuutta ja viestimään siitä, mikä kulloinkin on tärkeää ja mitä on ehkä unohtunut kehittämistoiminnan tuoksinassa.

Viestintä

Tilaajan niin halutessa viestintäasiantuntijamme auttavat viestimään tutkimustuloksista eri kanavissa tai tukevat projekti- ja hankeviestintää alusta alkaen.

Viestinnän palveluina tarjoamme

  • viestintästrategiat ja -suunnitelmat
  • sidosryhmäanalyysit
  • ydinviestien kartoituksen
  • laadukkaat viestintämateriaalit (taitetut raportit, tiivistelmät, tiedotteet, huoneentaulut, somemateriaalit)
  • viestinnän sparrauksen

Tärkeistä tutkimustuloksista voimme taittaa lukemaan kutsuvan itsenäisen ja uniikin julkaisun, jonka avulla koko tutkimuksen vaikuttavuus kasvaa. Kuvat, graafit ja visualisoinnit tekevät tutkimustuloksista helpommin ymmärrettäviä, mikä helpottaa niistä viestimistä. Meiltä voi tilata koko tutkimuksen taitettuna visuaaliseksi ja kiinnostavaksi tietopaketiksi, jota voit jakaa sidosryhmillesi joko painettuna tai sähköisenä versiona. Tarvittaessa toimitamme raporttiin räätälöityä kuvamateriaalia. Taitot meillä toteuttaa oma graafinen suunnittelijamme Anssi Kumpula, joka on erikoistunut tutkimusraporttien visualisointiin ja vaativaan taittoon.

Pyydä tarjous

Voimmeko auttaa viestin kirkastamisessa?