MDI Akatemia

Aluekehityksen intensiivikoulutus

Nyt jos koskaan tarvitaan alueille uutta osaamista ja ihmisiä, jotka tekevät tutkittuun tietoon perustuvia elinvoimaa tuovia kehittämistoimia. Aluekehityksen trendit ovat murroksessa, ja muun muassa EU:n elvytysrahasto antaa resursseja toteuttaa ja tehdä. Tänä vuonna perehdymme erityisesti väestönkehitykseen, kaupungistumisen ilmiöön, supistuvien alueiden elinvoimaan ja tiedon hyödyntämiseen päätöksenteossa. Lisäksi perehdymme kuntien ilmastotyöhön ja osallisuuskysymyksiin. Tutustumme MDI:n ja Suomen johtavien asiantuntijoiden johdolla alueiden tilannekuvaan ja elinvoimaan muun muassa opintomatkalla Varsinais-Suomeen.

Mikä MDI Akatemia on?

MDI Akatemia tukee julkishallinnon, sen kehittäjien, johtajien ja asiantuntijoiden työtä. Akatemia tarjoaa käytännönläheisiä työkaluja aluekehittämiseen ja eväitä muutoksen johtamiseen. 

Osallistujana saat rohkeaa näkemystä aluekehittämiseen, osaamista elinvoimapolitiikkaan, timanttista koulutusta ja uusia verkostoja! Koulutuksessa hyödynnetään laaja-alaisia verkostojamme  ja saadaan uunituoreimmat aluekehityksen trendit ja uutiset alueilta.

Kenelle MDI Akatemia on tarkoitettu?

MDI Akatemia tarjoaa parhaat eväät erityisesti kuntien asiantuntija- ja johtosektorille, kuntien elinkeinoyhtiöille, maakunnille, alan etujärjestöille ja aluehallinnon asiantuntijoille. 

MDI Akatemia 2023

MDI Akatemia sisältää neljä moduulia. Akatemia tarjoaa sinulle uutta osaamista, näkemyksiä ja verkostoja sekä todistuksen Akatemiasta. Ohjelma räätälöidään osallistujajoukon mukaan.  

Moduulit

  1. MDI Akatemian startti 30.8.2023, Helsinki
  2. Aluekehittämisen ilmiöt 28.9.2023, Tampere
  3. Opintomatka 26.-27.10.2023, Varsinais-Suomi
  4. Valmistujaiset 27.11.2023, Helsinki

Sisältö

Moduuleitten ohjelman lisäksi kokonaisuus sisältää omakohtaisen kurssitehtävän, jota työstetään akatemian aikana. Kurssitehtävän tarkoituksena on tukea osallistujien osaamista. Akatemiasta saadut opit ovat myös vietävissä omaan organisaatioon. Kurssitehtävästä lähetetään lisätietoja ilmoittautumisen päätyttyä.

Lisäksi Akatemiassa sinulla on mahdollisuus henkilökohtaiseen työnohjaukseen koulutuksen aikana ja sen jälkeen. Työnohjauksesta sovitaan erikseen, ja sen toteuttamisesta vastaa MDI:n neuvonantaja ja koulutettu työnohjaaja HT Jari Kolehmainen. Henkilökohtainen työnohjaus on lisämaksullinen palvelu.

Akatemian eri moduulit järjestetään lähitapaamisina Helsingissä ja Tampereella. Toivomme kaikkien osallistujien osallistuvan läsnä, jotta vuorovaikutus ja verkostoituminen olisi mahdollisimman antoisaa koko ryhmälle. Mahdollistamme etäosallistumisen hybridimallilla moduuleihin 1,2 ja 4. Opintomatka (moduuli 3.) toteutetaan läsnä ja tänä vuonna suuntaamme Varsinais-Suomeen.

Tutustu MDI Akatemian esitteeseen

Mikä oli akatemialaisten mielestä parasta koulutuksessa?

“Koin, että sain vahvistusta oletukseeni aluekehittämisen merkityksellisyydestä ja monitieteellisyyden tarpeesta kaupunkien kehittämisessä.” , MDI akatemialainen, 2020

Ensimmäinen MDI Akatemia vuonna 2020 kokosi yhteen 16 aluekehittäjää ympäri Suomen. Akatemian 1. vuosikurssista 100 % suosittelisi MDI Akatemiaa kollegoillensa.

Verkostoja, osaamista ja uusia ideoita

“Hyvä helikopteri-katse koko Suomeen ja eri organisaatioiden kehitysajatteluun. Paljon eri ihmisten inputtia (sekä osanottajat että luennoitsijat).”

“Tapaamisissa ja seminaareissa olleet asiantuntijapuheenvuorot. Aiheiden monipuolinen käsittely ja erityisesti ajankohtaiset teemat.”

“Akatemia antoi mahdollisuuden pohtia aluekehittämistä sekä aiheen sisältä että ulkoapäin, ja se on virkistävää. Olen hyödyntänyt Akatemian oppeja koko prosessin ajan, kirjoittanut kolumneja, pitänyt kollegoille sisäisiä briefejä ja nostanut opittuja näkökulmia arkiseen kehittämiseen.”

“Osallistujat tulivat eri aloilta ja tämä oli parasta Akatemiassa.”

“Sain tästä voimaa ja tukea työhöni ja lisävahvistusta kenttätyön kautta nousseeseen omaan ymmärrykseeni, jolle ei välttämättä ole ollut isompaa teoriakehystä ennestään.” 

Lue kolmen MDI Akatemian alumnin kokemuksia koulutuksesta

Hinta

Koulutuksen hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %), joka sisältää koulutuksen kaikki neljä moduulia, koulutusmateriaalit, opintomatkan ohjelman, lounaat ja kahvit. Koulutusmaksu laskutetaan 2. moduulin jälkeen yhdessä erässä.

MDI Akatemia tarjotaan -20 % alennettuun hintaan SEKES:n ja SUK:n jäsenille.

(Huom! Voit vähentää koulutusmenoja verotuksessasi, mikäli kustannat osallistumisen itse. Lisätietoja Verohallinnon sivuilta.)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu linkin kautta

Ilmoittautuminen päättyy 15.6.2023. Tämän jälkeen olemme yhteydessä kaikkiin osallistujiin. Paikkoja on 20, ja ne täytetään osallistumisjärjestyksessä.

Yhteystiedot

Sara Anttila

sara.anttila@mdi.fi

050 5145369

Kysy lisätietoja