MDI Akatemia

Nyt jos koskaan tarvitaan alueille uutta osaamista ja ihmisiä, jotka tekevät tutkittuun tietoon perustuvia elinvoimaa tuovia kehittämistoimia. Aluekehitysken trendit ovat murroksessa, ja muun muassa EU:n elvytysrahasto antaa resursseja toteuttaa ja tehdä. Tänä vuonna perehdymme erityisesti monipaikkaisuuteen, feministiseen aluepolitiikkaan, supistuvien alueiden elinvoimaan ja tiedon hyödyntämiseen päätöksenteossa. Tutustumme Suomen johtavien asiantuntijoiden johdolla kaupunkien ja maaseutujen tilannekuvaan ja elinvoimaan.

Mikä MDI Akatemia on?

Koulutusohjelmamme tukee julkishallinnon, sen kehittäjien ja hallinnon kumppanien johtajien ja asiantuntijoiden työtä. Akatemia tarjoaa käytännönläheisiä työkaluja aluekehittämiseen ja eväitä muutoksen johtamiseen.

Osallistujana saat rohkeaa näkemystä aluekehittämiseen, osaamista elinvoimapolitiikkaan, timanttista koulutusta ja uusia verkostoja! Koulutuksessa hyödynnetään laaja-alaisia verkostojamme  ja saadaan uunituoreimmat aluekehityksen trendit ja uutiset valtiolta ja alueilta.

Kenelle Akatemia on tarkoitettu? Koulutus tarjoaa parhaat eväät erityisesti kuntien asiantuntija- ja johtosektorille, kuntien elinkeinoyhtiöille, maakunnille, alan etujärjestöille ja aluehallinnon asiantuntijoille. Akatemiasta saat uusia verkostoja, uusia ideoita ja näkökulmia monialaisesta opiskelijaryhmästä ja sparrausta omaan tekemiseen.

Sisältö

Akatemiassa sinulla on mahdollisuus henkilökohtaiseen työnohjaukseen koulutuksen aikana ja sen jälkeen. Työnohjauksesta sovitaan erikseen, ja sen toteuttamisesta vastaa MDI:n neuvonantaja ja koulutettu työnohjaaja HT Jari Kolehmainen. Henkilökohtainen työnohjaus on lisämaksullinen palvelu.

Akatemian käytännön järjestelyissä panostamme erityisesti turvallisuuteen – otamme toteutuksessa huolellisesti huomioon vallitsevat toimintaohjeet (rajoitukset, hygienia, turvavälit) ja mahdollistamme etäosallistumisen hybridimallilla.

Mikä oli akatemialaisten mielestä parasta koulutuksessa?

“Koin, että sain vahvistusta oletukseeni aluekehittämisen merkityksellisyydestä ja monitieteellisyyden tarpeesta kaupunkien kehittämisessä.” , MDI akatemialainen, 2020

Ensimmäinen MDI Akatemia vuonna 2020 kokosi yhteen 16 aluekehittäjää ympäri Suomen. Akatemian 1. vuosikurssista 100 % suosittelisi MDI Akatemiaa kollegoillensa.

Verkostoja, osaamista ja uusia ideoita

“Hyvä helikopteri-katse koko Suomeen ja eri organisaatioiden kehitysajatteluun. Paljon eri ihmisten inputtia (sekä osanottajat että luennoitsijat).”

“Tapaamisissa ja seminaareissa olleet asiantuntijapuheenvuorot. Aiheiden monipuolinen käsittely ja erityisesti ajankohtaiset teemat.”

“Akatemia antoi mahdollisuuden pohtia aluekehittämistä sekä aiheen sisältä että ulkoapäin, ja se on virkistävää. Olen hyödyntänyt Akatemian oppeja koko prosessin ajan, kirjoittanut kolumneja, pitänyt kollegoille sisäisiä briefejä ja nostanut opittuja näkökulmia arkiseen kehittämiseen.”

”Hyvät alustukset ja niistä syntyneet keskustelut.”

“Osallistujat tulivat eri aloilta ja tämä oli parasta Akatemiassa.”

“Parasta oli tietenkin uusien ihmisten tapaaminen ja keskustelu heidän kanssaan, heidän mielipiteidensä kuuleminen ja benchmarkkaus muihin alueisiin.”

“Mahdollisuus irtautua hetkeksi omista työkiireistä ja heittäytyä luovaksi hyvässä, innostuneessa ja avoimessa porukassa.”

“Sain tästä voimaa ja tukea työhöni ja lisävahvistusta kenttätyön kautta nousseeseen omaan ymmärrykseeni, jolle ei välttämättä ole ollut isompaa teoriakehystä ennestään.” 

MDI Akatemia 2022

Koulutus sisältää sisältää neljä erilaista moduulia. Saat uuden osaamisen, näkemyksen ja verkostojen lisäksi todistuksen Akatemiasta.

Moduulit

  1. Innovation BootCamp 24.-25.3.2022
  2. Webinaari: Aluekehityksen koko kuva 19.5.2022
  3. Opintomatka 1.-2.9.2022
  4. Valmistujaiset 27.10.2022

Hinta

Koulutuksen hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %), joka sisältää koulutuksen kaikki neljä moduulia, koulutusmateriaalit, opintomatkan ohjelman, lounaat ja kahvit. Koulutusmaksu laskutetaan 2. moduulin jälkeen yhdessä erässä.

MDI Akatemia tarjotaan -20 % alennettuun hintaan SEKES:n ja SUK:n jäsenille.

(Huom! Voit vähentää koulutusmenoja verotuksessasi, mikäli kustannat osallistumisen itse. Lisätietoja Verohallinnon sivuilta.)