MDI Akatemia

MDI Akatemia tukee julkishallinnon, sen kehittäjien, johtajien ja asiantuntijoiden työtä. Osallistujana saat rohkeaa näkemystä aluekehittämiseen, osaamista elinvoimapolitiikkaan, timanttista koulutusta ja uusia verkostoja!

Tiiviisti

MITÄ: MDI Akatemia on MDI:n asiantuntijoiden järjestämä aluekehittämisen koulutusohjelma, joka koostuu neljästä päivän mittaisesta moduulista.

MISSÄ: MDI Akatemian ensimmäinen, toinen ja viimeinen moduuli järjestetään Helsingissä. Akatemian opintomatka eli kolmas moduuli järjestetään Lahdessa.

MILLOIN: Lokakuu 2024–maaliskuu 2025. Ilmoittautuminen 11.6.–30.9.2024.

KENELLE: Akatemia on suunnattu erityisesti kuntien ja maakuntien asiantuntija- ja johtohenkilöstölle, kuntien elinkeinoyhtiöiden asiantuntijoille, alan etujärjestöjen työntekijöille ja aluehallinnon virkahenkilöille.

KUINKA: Akatemian tilaisuuksiin on mahdollista osallistua etänä, mutta etäosallistumismahdollisuus ei kata esimerkiksi yritysvierailuja ja opintomatkaa. Moduulit muistuttavat seminaarityöskentelyä ja ne koostuvat asiantuntijaesityksistä, yhteisistä keskusteluista sekä kurssitehtävästä. Yksittäisen Akatemian osallistujamäärä on enintään noin 20 henkilöä.

Tulevan MDI Akatemian moduulit

9.10. Kaupungistuminen kansainvälisenä ilmiönä

Moduulissa tarkastellaan kaupungistumista kansainvälisenä ilmiönä, jonka vaikutus näkyy esimerkiksi asutuksen keskittymisenä sekä alueiden erilaistumisena. Tämän rinnalla keskeisenä ilmiönä tarkastellaan väestörakenteen muutosta ja siihen sopeutumista erilaisilla alueilla. Lisäksi moduulissa pohditaan mahdollisia kaupungistumisen skenaarioita.

Puhujat: Ilppo Soininvaara, Helsingin kaupunki & Laura Koivisto-Khazaal, Uudenmaan ELY-keskus & Rasmus Aro, MDI & Janne Antikainen, MDI

28.11. Strateginen kehittäminen kunnissa ja kaupungeissa

Moduulissa pureudutaan strategiseen kehittämiseen paikallistasolla, korostaen kestävää kasvua, elinvoimaa ja innovaatioita. Moduuli käsittelee strategisia kaupunkipolitiikan instrumentteja, kuntastrategioita sekä kaupunkien roolia innovaatioiden ja luovuuden tukemisessa. 

Puhujat: Iina Tunkkari, MDI & Nanna Nieminen, MDI

6.2. Kestävät kunnat ja kaupungit

Opintomatka. Kolmas moduuli tarjoaa monipuolisesti erilaisia näkökulmia kestävään kaupunkikehityksen ja huomioi mm. ilmastotavoitteet, kiertotalouden, kaupunkiluonnon ja biodiversiteetin, kaupunkisuunnittelun sekä asukkaiden osallisuuden. Moduulissa painotetaan erityisesti konkreettisia käytännön esimerkkejä. Näiden ohella paneudutaan myös mahdollisiin tulevaisuuden ratkaisuihin ja visioihin kestävästä kaupunkikehityksestä.

Puhujat: Tarkentuu

12.3. Valmistujaiset ja MDI Akatemian alumniseminaari

Viimeinen moduuli rakentuu akatemialaisten kurssitehtävien esittelyistä sekä seminaarin keynote-puhujista, jotka ovat MDI Akatemian alumneja.

Älä nuku onnesi ohi

MDI Akatemiassa saa mahdollisuuden kuulla muiden alueiden ja kuntien ajankohtaisista tilanteista. Akatemian anti tarjoaa arvokasta perspektiiviä omaan työhön.

MDI Akatemia on keskustelun herättäjä, hieno mahdollisuus havainnollistaa myös itselleen, minkä näköinen tämä maa on, ja nähdä isoja syy-seuraussuhteita.

Tunnelmia edellisiltä toteutuksilta

Kaksi henkilöä katsoo MDI kassia.

Rasmus Aro esittelee diaa.

Akatemialaiset pöydän ympärillä kuuntelemassa esitystä TE-uudistuksesta.

 

Ihmisiä istuu läppäreiden kanssa pöydän ymppärillä.

Joukko ihmisiä kävelee tiilirakennusta kohti.

Henri Helve esittelee dioja.

Ihmiset istuvat sohvalla ja juttelevat.

Kirsi Siltanen esittelee dioja.

Kohderyhmä ja aikataulu

Kenelle MDI Akatemia on tarkoitettu?
MDI Akatemia tarjoaa parhaat eväät erityisesti kuntien ja maakuntien asiantuntija- ja johtohenkilöstölle, kuntien elinkeinoyhtiöiden asiantuntijoille, alan etujärjestöjen työntekijöille ja aluehallinnon virkahenkilöille.

Aikataulu
Moduuli 1: ke 9.10. (Helsinki)
Moduuli 2: to 28.11. (Helsinki)
Moduuli 3 (opintomatka): to 6.2. (Lahti)
Moduuli 4: ke 12.3. (Helsinki)

Hinta

Koulutuksen hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %), joka sisältää koulutuksen kaikki neljä moduulia, koulutusmateriaalit, opintomatkan ohjelman, lounaat ja kahvit. Akatemian laskutus on mahdollista toteuttaa joustavasti yhdessä tai kahdessa erässä, jolloin ensimmäinen erä laskutetaan vuoden 2024 puolella ja toinen erä alkuvuonna 2025.

MDI Akatemia tarjotaan -20 % alennettuun hintaan SEKES:n ja SUK:n jäsenille. Kesäkuussa 2024 ilmoittautuneet saavat -10 % lisäalennuksen kokonaishinnasta.

(Huom! Voit vähentää koulutusmenoja verotuksessasi, mikäli maksat osallistumisen itse. Lisätietoja Verohallinnon sivuilta.)

HUOM! Syksyn 2024 Akatemia järjestetään, kun osallistujia on ilmoittautunut mukaan vähintään 10.