MDI vahvistaa osaajajoukkoaan

MDI vahvistuu jälleen erinomaisesti koko firman profiilin leveydeltä, kun saamme vahvistuksia niin maaseutu- ja kaupunkipolitiikkaan kuin alueuudistukseen. FM Elina Auri, jolla on vankkaa osaamista erilaisista arvioinneista, selvityksistä ja tutkimuksista, siirtyy Rambollilta MDI:lle elokuussa. Elina on laaja-alainen yleisosaaja, jonka sydäntä lähimpänä ovat maaseutu- ja erityisesti saaristokysymykset. Ympäri mennään, yhteen tullaan: Elina on osalle MDI:n tekijöistä entinen kollega TEMin ajoilta.

MDI:n kesävahvistus on Ilppo Soininvaara, joka on kaupunkimaantieteilijän alku (LuK) Helsingin yliopistosta. Ilppo tekee kesän aikana töitä VAAKA-hankkeessa keräten tietoa Uudenmaan aluekehittämisjärjestelmästä. Ilppoa kiinnostaa aluekehittämisjärjestelmän lisäksi kaupunkien kehittäminen rakenteellisista tekijöistä kunnallispolitiikkaan asti, kattoterminä kiinnostukselle on poliittinen aluetiede. MDI:n taikapiirissä on tämän vahvistuksen myötä Soininvaaroja kahdessa sukupolvessa.

 

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen