MDI jatkaa AVIen ja ELYjen strategia-asiakirjan sparrausta

MDI oli alkuvuonna mukana AVIen ja ELYjen yhteisen strategia-asiakirjan valmistelun ensimmäisessä vaiheessa (ks. uutinen 19.12.2014). MDI on hyvin otettu kunniasta olla jatkamassa strategia-asiakirjan valmistelua myös toisessa vaiheessa. MDI vastaa strategian valmisteluryhmän kokousten ja laajojen osallistavien tilaisuuksien fasilitoinnista toukokuusta syyskuuhun 2015 sekä näissä tilaisuuksissa tehtävistä tekstien sparrauksista. MDI jatkaa toimeksiannossa yhteistyötä Tempo Economicsin kanssa. Työn tilaaja on valtiovarainministeriö yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa.

Lisätietoja: https://www.tem.fi/alueiden_kehittaminen/alueohjaus/strategia-asiakirja_2016-2019 

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen