MDI arvioi maatilojen energiaohjelman

Maatilojen energiaohjelma on vapaaehtoinen energiatehokkuussopimus, jonka tavoitteena on edistää suomalaisten maatilojen energiatehokkuutta. Maatilojen liittyminen ohjelmaan päättyi vuoden 2014 lopussa. MDI arvioi ohjelman toimintaa vuosina 2010–2014. Arvioinnin tehtävänä on tuottaa kokonaisnäkemys maatilojen energiaohjelman toimivuudesta ja tuloksellisuudesta sekä muodostaa johtopäätöksistä analyyttisiä kehittämisehdotuksia tulevaisuuteen, kun energiatehokkuussopimusjärjestelmää uudistetaan. Arvioinnin on tilannut Motiva Oy, ja se valmistuu lokakuussa 2015. 

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen