Kainuun selvitystyö lähti iloisella ilmeellä käyntiin

Kainuun kuntarakenneselvitys, jossa on mukana seitsemän Kainuun yhdeksästä kunnasta, käynnistyi yllättävänkin innostuneella ja rakentavalla otteella Vuokatin Snowpoliksessa 1.9.2014. Käynnistystilaisuuteen osallistuivat selvityksen ohjausryhmä ja työvaliokunnan edustajat, eli kuntien puheenjohtajistot sekä korkein virkamiesjohto. Selvityksessä keskitytään erityisesti kolmeen teemaan: Ensinnäkin kasvuun, jossa ydinkysymys kuuluu, mikä on Kainuun kasvutarinan yhteinen ydin? Toiseksi talouteen, jossa läpivalaistaan sekä aluetaloutta että kuntien taloutta palvelukohtaisesti, ja kolmanneksi soteen, jossa jäsennetään ja työstetään kainuulaista palveluratkaisua. Lopputuloksena tulee olla kilpailukykyisempi, houkuttelevampi ja hauskempi Kainuu. Työ jakautuu kahteen vaiheeseen. Ensimmäisessä vaiheessa, joka ajoittuu 2014 syksyyn, rakennetaan yhteistä tulevaisuuskuvaa ja kartoitetaan tarkemmin elinvoiman vahvistamisen elementtejä. Selvityksen toisessa vaiheessa keväällä 2015 tehdään vaihtoehtoisia tiekarttoja tulevaisuuteen, joiden pohjalta kunnat voivat tehdä päätökset kuntarakenteesta kesällä 2015.

Lisätietoja www.kajaani.fi/Hallinto/Kuntarakenneselvitys/

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen