Iina Tunkkari

​​Intohimonani on auttaa Suomen kuntia löytämään kehittämispotentiaalinsa. Työskentelen erityisesti kuntien strategia- ja ohjelmatyön sekä viestinnän tehtävien parissa. Yksi mieleenpainuvimmista työtehtävistäni oli kaikkien Manner-Suomen kuntien strategisten tavoitteiden kokoaminen yhteenvedoksi. Taustaltani olen kunta- ja aluejohtamisesta valmistunut hallintotieteilijä. Aiemmin olen tehnyt töitä niin kunnan hallinnossa, yliopiston tutkimusmaailmassa kuin koulutus- ja konsultointiyrityksessä.

Tutustu viimeisimpiin kirjoituksiini

Blogi: Skididialogi – Mikä lasten mielestä on tärkeintä, kun ratkotaan pienenevien koulujen haasteita?

Juupajoen otteena on ollut avoin ja yhteisöllinen ennakointi: mitä tullaan tekemään eri vaiheissa, kun lasten määrä vähenee. Perinteisesti kouluverkkoja suunnitellaan kapasiteettitarkasteluilla, poliittisella keskustelulla ja kuntalaisten kuulemisella, mutta Juupajoella mukana ovat olleet myös henkilökunta, vanhemmat, kiinnostuneet kuntalaiset sekä myös koulun varsinaiset asiakkaat, lapset.

Lue lisää Blogi: Skididialogi – Mikä lasten mielestä on tärkeintä, kun ratkotaan pienenevien koulujen haasteita?

Näkökulmia kotiseutulahjoitukseen: Voisiko kotiseuturakkaus olla sekä hyvä teko että hyvä diili?

Kuumailmapallolento-elämys, paikallinen wagyu-naudan paisti tai yö samurai-teemahotellissa – mikä näitä yhdistää? Ainakin Japanin kotiseutulahjoitusjärjestelmä eli Furusato Nozei, jossa on vuodesta 2008 saakka voinut lahjoittaa paikalliskehittämiseen ja saada vaihtokauppana sekä laadukkaan paikallisen tuotteen että verohelpotuksen.

Lue lisää Näkökulmia kotiseutulahjoitukseen: Voisiko kotiseuturakkaus olla sekä hyvä teko että hyvä diili?

Referenssini

Näytä