Blogi: Harjoittelusta vauhtia työelämään

Marjo_blogi

Monella alalla kilpailu työpaikoista on nykypäivänä kova, ja valmistumisen jälkeen alkaa kiivas työpaikanhakurumba. Miten opiskelija tai vastavalmistunut voisi parantaa mahdollisuuksiaan työelämään siirtymisessä? Yksi vaihtoehto on kartuttaa työkokemustaan ja hakeutua oman alan työharjoitteluun.

Onni potkaisi minua muutama viikko sitten, kun MDI:n Tytti ilmoitti, että minut on valittu heille viestinnän korkeakouluharjoittelijaksi. Olen Marjo, 26-vuotias organisaatioiden viestinnän maisteriopiskelija Vaasan yliopistosta. Aikaisemmin olen työskennellyt taloushallinnon tehtävissä Wärtsilässä, äidinkielenopettajana ammatillisessa koulutuksessa ja viimeisimpänä myymälävastaavan ja johdon assistentin hommissa vapaa-ajankeskus PowerParkissa. Koulunpenkkiä olen viime vuosien aikana kuluttanut nykysuomen, kirjallisuustieteen, kasvatustieteen ja viestinnän opinnoissa. Vaikka tunnustaudunkin humanistiksi, kaupan ala veti sen verran puoleensa, että opiskelin lisäksi merkonomin tutkinnon.

Tänä syksynä painin gradun kanssa ja heittäydyn aluekehittämisen maailmaan. Tähän mennessä olen jo päässyt päivittämään somea, kokoamaan yhteenvetoa projektiin ja osallistumaan yhteen verkostopäivään. Ai niin, ja pikkujouluihin, Seinäjoen hubissa otettiin harjoittelija mahtavasti vastaan!

Toivon, että saisin harjoittelussa tehdä mahdollisimman paljon erilaisia asioita, oppia uutta, kokeilla, onnistua, innostua ja toivottavasti olla myös oikeasti hyödyksi. Haluan tutustua ihmisiin ja verkostoitua, kasvaa viestinnän ammattilaisena, saada rakentavaa palautetta ja kaiken kaikkeaan ottaa neljä kuukautta kestävästä harjoittelusta kaiken irti. Viestinnän kentällä eniten kiinnostavat some, strategiat ja viestinnän kehittäminen.

Aluekehittäminen puolestaan ei ole itselleni kovinkaan tuttua. Siksi tarvitsenkin nyt apua teiltä, arvoisat lukijat! Vinkkaa minulle Twitterissä aiheita, jotka ovat tällä hetkellä pinnalla aluekehittämisessä käyttämällä hashtagia #haastaharjoittelija. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen marjo.alaviitala@mdi.fi tai jättää kommentin Facebookissa. Postaa vinkkisi 15.1.2016 mennessä, niin se ehtii mukaan.

Valitsen yhden aluekehittämisen polttavan puheenaiheen ja kirjoitan siitä blogipostauksen viestinnän näkökulmasta harjoitteluni aikana.

Mukavaa joulun aikaa toivottaen,
Viestintäharkkari Marjo

Kysy lisää

Maailman parhaiden kaupunkien symposium kokosi kaupunki- ja alueasiantuntijat yhteen

Kuntatalolle kokoontuivat 16.–17. toukokuuta Suomen kaupunki- ja aluekehityksen asiantuntijat ja viranhaltijat. Kahden päivän aikana noin 150 ihmistä pohti, keskusteli, oppi ja ideoi kaupunkien nykyhetkeä ja tulevaisuutta. MDI:n, Kuntaliiton ja Kuntasäätiön järjestämän tapahtuman ohjelmasta vastasivat alan huippuasiantuntijat ja -keskustelijat. Tervetuloa kurkkaamaan kuvien muodossa symposiumin tunnelmiin.

Lue lisää Maailman parhaiden kaupunkien symposium kokosi kaupunki- ja alueasiantuntijat yhteen

Blogi: Vanhemmaksi on vaikea tulla, jos naiset ja miehet asuvat eri puolilla maata

Isyys ei ole itsestäänselvyys, totesimme isyyttä koskevan blogisarjan ensimmäisessä osassa, jossa pohdiskelimme syntyvyyttä ja ennen kaikkea miesten tahatonta lapsettomuutta alueellisena ilmiönä. Maantieteellisen ilmiön isyydestä tekee ennen kaikkea nuorten aikuisten muuttoliike.

Lue lisää Blogi: Vanhemmaksi on vaikea tulla, jos naiset ja miehet asuvat eri puolilla maata