Kaupunkipolitiikan uusi aika -kirja

Kaupunkipolitiikan uusi aika on kaupunkipolitiikan perusteos, joka asettaa kaupungistumiskeskustelun historialliseen perspektiiviin ja tarjoaa sytykkeitä 2020-luvun aluekehittäjille. Mitkä ovat valtion ja kaupunkien mahdollisuudet ja tavat viitoittaa tulevaisuuttaan? Entä mikä rooli on kaupunkilaisilla? Onko urbaanin Suomen kehittäminen vain kaupunkialueille kohdistuvia tekoja? Kirjassa käydään läpi kaupunkien elinvoiman edistämisen haasteet ja mahdollisuudet kaupunkipolitiikan perinteisten tulokulmien pohjalta: kaupungit talouskasvun vetureina, väestönkasvuun vastaava asuntopolitiikka, maankäytön ja liikenteen ratkaisut, sekä syrjäytymisen ja segregaation ehkäisy. Samalla tuodaan keskusteluun kansalaisyhteiskunnan rooli. Lopuksi hahmotellaan 2020-luvun kaupunkipolitiikan olemusta ilmastonmuutoksen torjunnan ja muiden yhä monimutkaisemmiksi muuttuvien haasteiden äärellä.

Rakennustiedon kustantaman teoksen ovat toimittaneet Eero Holstila ja Timo Hämäläinen ja se tuo yhteen MDI:n kaupunkipolitiikan ja aluekehittämisen asiantuntijat.

Pyydä tarjous

Toteutamme vuosittain ~100 erilaista toimeksiantoa lyhyistä työpajatoteutuksista monivuotisiin tutkimushankkeisiin.

Verkkokauppa

Kehitys kiinnostaa, mutta et tiedä mistä aloittaa? MDI:n kaupassa voit haarukoida erilaisten toteutusten hintaa ja halutessasi saat arviosta koonnin sähköpostiin.

Siirry verkkokauppaan