Uusi koulutusohjelma kokoaa yhteen Suomen aluekehittäjiä

Aluekehittäjien uusi koulutusohjelma MDI Akatemia alkaa ensi vuonna.  Akatemialla haluamme tukea julkishallinnon kehittäjien ja johtajien työtä. Koulutusohjelma järjestetään tammikuusta lokakuuhun 2020, ja se sisältää kolme valmennusmoduulia ja opintomatkan.

”Väestöennusteen sisällöstä on noussut laaja ja monipuolinen julkinen keskustelu alueiden tulevaisuudesta. Kaiken kokoisilla alueilla sijaintiin katsomatta koetaan ja tunnetaan huolta huomisesta. Herätyssignaali on kuultu yhtä lailla kasvavissa kuin supistuvissa kunnissa. MDI Akatemiassa etsitään nyt näkemystä ja työvälineitä, joilla asiantuntijat ja alueet voivat vastata ennusteisiin”, toteaa MDI:n aluetutkija Timo Aro.

Koulutusohjelma tukee julkishallinnon, sen kehittäjien ja hallinnon  kumppanien johtajien ja asiantuntijoiden työtä. Akatemian teemoina tuetaan aluekehittäjän työtä kasvun ja supistumisen ristipaineessa, pohditaan vetovoiman osatekijöitä ja käsitellään monenlaisia työkaluja tiedon muuttamiseksi toiminnaksi, kuten kokeiluja, palvelumuotoilua ja viestintää. Osallistujat saavat uuden osaamisen, näkemyksen ja verkostojen lisäksi todistukset MDI Akatemiasta.

”MDI on kasvanut vauhdilla ja talon sisällä on valtavasti osaamista. Haluamme antaa rohkeaa näkemystä, verkostoja ja uusia näkökulmia monialaiselle osallistujajoukolle. Alueilla ja kunnissa on tarvetta sparraukseen ja haluamme tarjota asiantuntijoille työvälineitä oman työnsä kehittämiseen. Siihen tarpeeseen MDI Akatemia on luotu”, toteaa MDI:n toimitusjohtaja Tommi Ranta.

MDI Akatemiaan voi hakea 1.11. asti nettisivuillamme: www.mdi.fi/akatemia

Elinvoimapolitiikan kokonaisarvosana on viime vuoden tasolla – tutustu kuntakyselyn ensimmäisiin tuloksiin!

Kuntien ja maakuntien elinvoimapolitiikalle annettiin tuoreimmassa kuntakyselyssä hieman korkeammat arvosanat kuin vuonna 2021. Arvio seudullisista ja ylimaakunnallisista elinvoimatoimista oli puolestaan viime vuoden tasolla. Kunnan omat toimet elinvoiman vahvistamiseksi on jälleen arvioitu korkeammalle kuin alueelliset elinvoimatoimet.

Lue lisää Elinvoimapolitiikan kokonaisarvosana on viime vuoden tasolla – tutustu kuntakyselyn ensimmäisiin tuloksiin!

Kestävä vihreä siirtymä saavutetaan panostamalla TKI-kentän moninaisuuteen – AGDA-hanke jatkaa teeman parissa

AGDA on Pohjoismaisen tasa-arvorahaston (NIKK) rahoittama kehittämishanke, joka sai virallisen starttinsa viime marraskuun alussa. Hankkeessa pureudutaan diversiteetin ja inkluusion mahdollisuuksiin TKI-kentällä, etenkin vihreän siirtymän teemaan liittyen.

Lue lisää Kestävä vihreä siirtymä saavutetaan panostamalla TKI-kentän moninaisuuteen – AGDA-hanke jatkaa teeman parissa

Työtä hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi yhdessä monialaisen asiakaskunnan kanssa 

MDI Public Oy siirtyy vuoden 2023 alusta FCG Consulting Groupin tytäryhtiöksi. Tämä on pieni muutos suhteessa suurempiin yhteiskunnallisiin muutoksiin, jotka liittyvät lainsäädännön ja palvelurakenteiden uudistuksiin. Voi siis todeta, että vain muutos on pysyvää. Toisaalta tietyt ilmiöt eivät muutu ja organisaatioiden tavoitteena oleva kestävä kehittäminen jatkuu.

Lue lisää Työtä hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi yhdessä monialaisen asiakaskunnan kanssa