MDI:n ±10-juhlaseminaari oli ilon päivä – sukella juhlatunnelmiin!

MDI vietti 10-vuotisjuhlaa järjestämällä ±10-juhlaseminaarin 12.5.2022. Seminaariin osallistui 150 läheistä paikan päällä, striimiä seurasi kymmeniä katsojia.

Päivän juhlapuhujina olivat kuntaministeri Sirpa Paatero, valtiovarainministeriöstä, akatemiatutkija Timo Miettinen Helsingin yliopistosta, toimitusjohtaja Minna Karhunen Kuntaliitosta sekä maakuntajohtaja Satu Sikanen Etelä-Karjalan liitosta. Katsaus eri aluetasojen kehitykseen nosti esiin oivaltavia havaintoja menneestä ja kiinnostavia ajatuksia tulevasta. 

Paneelissa keskusteltiin yhteiskuntamme kehityksestä kymmenen vuotta taaksepäin ja eteenpäin. Mainion ja elävän paneelin puhujina olivat professori Laura Kolbe Helsingin yliopistosta, toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen Climate Leadership Coalitionista, politiikan ja talouden toimittaja Marko Junkkari Helsingin Sanomista ja työelämäprofessori Matti Apunen Tampereen yliopistosta.

Iltapäivällä midiläiset tulkitsivat ja keskustelivat Suomen kehityksestä ja toivat esiin välähdyksiä eri hankkeista.

Päivästä jäi päällimmäisenä mieleen ilo. Isolla sydämellä. Kiitos kaikille teille, jotka jaoitte kanssamme juhlaseminaaripäivän. 

Juhlaseminaarin tallenne:

Linkki ±10-juhlaseminaarin tallenteeseen: https://vimeo.com/708348162

Kuvat:

Tästä kansiosta löydät paloja Suomi ja MDI ±10 vuotta -juhlaseminaarista. Kuvaajana Anssi Kumpula.

Terveisiä ja kommentteja

Haluatko antaa palautetta tai jättää terveisiä juhlaseminaarista? Klikkaa linkistä: https://q.surveypal.com/MDI-n-%C2%B110-juhlaseminaari-12.5.2022–terveiset-ja-kommentit

Elinvoimapolitiikan kokonaisarvosana on viime vuoden tasolla – tutustu kuntakyselyn ensimmäisiin tuloksiin!

Kuntien ja maakuntien elinvoimapolitiikalle annettiin tuoreimmassa kuntakyselyssä hieman korkeammat arvosanat kuin vuonna 2021. Arvio seudullisista ja ylimaakunnallisista elinvoimatoimista oli puolestaan viime vuoden tasolla. Kunnan omat toimet elinvoiman vahvistamiseksi on jälleen arvioitu korkeammalle kuin alueelliset elinvoimatoimet.

Lue lisää Elinvoimapolitiikan kokonaisarvosana on viime vuoden tasolla – tutustu kuntakyselyn ensimmäisiin tuloksiin!

Kestävä vihreä siirtymä saavutetaan panostamalla TKI-kentän moninaisuuteen – AGDA-hanke jatkaa teeman parissa

AGDA on Pohjoismaisen tasa-arvorahaston (NIKK) rahoittama kehittämishanke, joka sai virallisen starttinsa viime marraskuun alussa. Hankkeessa pureudutaan diversiteetin ja inkluusion mahdollisuuksiin TKI-kentällä, etenkin vihreän siirtymän teemaan liittyen.

Lue lisää Kestävä vihreä siirtymä saavutetaan panostamalla TKI-kentän moninaisuuteen – AGDA-hanke jatkaa teeman parissa

Työtä hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi yhdessä monialaisen asiakaskunnan kanssa 

MDI Public Oy siirtyy vuoden 2023 alusta FCG Consulting Groupin tytäryhtiöksi. Tämä on pieni muutos suhteessa suurempiin yhteiskunnallisiin muutoksiin, jotka liittyvät lainsäädännön ja palvelurakenteiden uudistuksiin. Voi siis todeta, että vain muutos on pysyvää. Toisaalta tietyt ilmiöt eivät muutu ja organisaatioiden tavoitteena oleva kestävä kehittäminen jatkuu.

Lue lisää Työtä hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi yhdessä monialaisen asiakaskunnan kanssa