MDI:n ±10-juhlaseminaari oli ilon päivä – sukella juhlatunnelmiin!

MDI vietti 10-vuotisjuhlaa järjestämällä ±10-juhlaseminaarin 12.5.2022. Seminaariin osallistui 150 läheistä paikan päällä, striimiä seurasi kymmeniä katsojia.

Päivän juhlapuhujina olivat kuntaministeri Sirpa Paatero, valtiovarainministeriöstä, akatemiatutkija Timo Miettinen Helsingin yliopistosta, toimitusjohtaja Minna Karhunen Kuntaliitosta sekä maakuntajohtaja Satu Sikanen Etelä-Karjalan liitosta. Katsaus eri aluetasojen kehitykseen nosti esiin oivaltavia havaintoja menneestä ja kiinnostavia ajatuksia tulevasta. 

Paneelissa keskusteltiin yhteiskuntamme kehityksestä kymmenen vuotta taaksepäin ja eteenpäin. Mainion ja elävän paneelin puhujina olivat professori Laura Kolbe Helsingin yliopistosta, toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen Climate Leadership Coalitionista, politiikan ja talouden toimittaja Marko Junkkari Helsingin Sanomista ja työelämäprofessori Matti Apunen Tampereen yliopistosta.

Iltapäivällä midiläiset tulkitsivat ja keskustelivat Suomen kehityksestä ja toivat esiin välähdyksiä eri hankkeista.

Päivästä jäi päällimmäisenä mieleen ilo. Isolla sydämellä. Kiitos kaikille teille, jotka jaoitte kanssamme juhlaseminaaripäivän. 

Juhlaseminaarin tallenne:

Linkki ±10-juhlaseminaarin tallenteeseen: https://vimeo.com/708348162

Kuvat:

Tästä kansiosta löydät paloja Suomi ja MDI ±10 vuotta -juhlaseminaarista. Kuvaajana Anssi Kumpula.

Terveisiä ja kommentteja

Haluatko antaa palautetta tai jättää terveisiä juhlaseminaarista? Klikkaa linkistä: https://q.surveypal.com/MDI-n-%C2%B110-juhlaseminaari-12.5.2022–terveiset-ja-kommentit

Ratalinjauksilla on kauaskantoisia alueellisia vaikutuksia Kanta-Hämeen elinvoimaan, vetovoimaan ja pitovoimaan

Liikenneyhteyksillä ja –käytävillä sekä saavutettavuudella on vahva yhteys alue- ja väestönkehitykseen. Liikenteeseen liittyvät ratkaisut stimuloivat monin eri tavoin joko myönteisesti tai kielteisesti alue- ja väestönkehitykseen. Ratalinjauksilla on kauaskantoisia suoria ja epäsuoria alueellisia vaikutuksia Hämeenlinnan ja Riihimäen seutujen kehitykseen. MDI:n tekemän selvityksen perusteella voidaan tehdä neljä kiteytettyä nostoa nykyiseen päärataan ja uuteen ”metsärataan” liittyvien vaihtoehtojen perusteella.

Lue lisää Ratalinjauksilla on kauaskantoisia alueellisia vaikutuksia Kanta-Hämeen elinvoimaan, vetovoimaan ja pitovoimaan

Puurakentamisen ohjelma on edistänyt puun käyttöä suomalaisessa rakentamisessa

Ympäristöministeriö julkaisi MDI:n toteuttaman arvioinnin Puurakentamisen ohjelman tähänastisista vaikutuksista ja toteutumisesta. Puurakentamisen edistäminen on pitkäjänteistä työtä. Arvioinnissa MDI esittää, että valtionhallinnon tulisi jatkaa edistämistyötä ja lisätä puurakentamista tukevia kannusteita ja velvoitteita.

Lue lisää Puurakentamisen ohjelma on edistänyt puun käyttöä suomalaisessa rakentamisessa