Kunteko on antanut vauhtia kuntien kehittämistyölle

MDI on arvioinut Kunteko 2020 -ohjelman, jonka päämääränä on ollut edistää kuntatyön tuottavuutta, tuloksellisuutta sekä työelämän ja palveluiden laatua. Arvioinnin mukaan Kunteko-ohjelma on ollut kuntien työelämän kehittämisessä viime vuosina tärkeä toimija, joka on tukenut ja täydentänyt kunnissa tehtävää kehittämistyötä toteutusaikanaan.

Ohjelma on parantanut kehittämisosaamista, käynnistänyt yhteistoiminnallista kehittämistyötä, tukenut käynnissä olevaa kehittämistyötä ja parantanut kehittämistyön vaikuttavuutta, lisännyt kuntien tietoisuutta hyvistä kehittämiskäytännöistä ja ratkaisuista sekä edistänyt työmarkkinaosapuolten sitoutumista yhteiseen kehittämiseen. Näissä asioissa on onnistuttu erityisen hyvin suhteessa ohjelman rajallisiin resursseihin.

Arviointi tuotti myös suosituksia jatkoa ajatellen. Suositukset liittyivät mm. kuntien johdon ja henkilöstön sitoutumisen vahvistamiseen työelämän kehittämisessä, Kunteko-ohjelman oppien hyödyntämiseen jatkossa, työmarkkinaosapuolten yhteisen vision ja tavoitteiden laatimiseen tulevaisuudessa sekä verkostotyön edistämiseen.

Kunteko-ohjelma on ollut käynnissä vuosina 2015–2020, ja sitä ovat toteuttaneet yhteistyössä KT Kuntatyönantajat, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry ja Julkisen alan unioni. Ohjelman ulkoisen loppuarvioinnin tilasi KT Kuntatyönantajat, ja se valmistui marraskuussa 2020.

Materiaalit

Uutinen

Raportti: Kunteko 2020 -ohjelman arviointi

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen