Tervetuloa MDI:n Kuntamarkkinat –sivulle!

Toivomme, että löydät täältä kiinnostavaa ja hyödyllistä tietoa työsi tueksi.  

Tutustu myös asiantuntijoihimme. Teemme töitä yhdessä, ilolla ja suurella sydämellä

Kuntakortti 

Tuoreet tiedot kuntasi kehityksestä — valmiiksi koottuna ja visualisoituna sinulle joka aamu.  

Johda tiedolla. Uudistetusta Kuntakortista löytyy aina ajan tasalla oleva tilannekuva kuntasi kehityksestä. Valmiiksi koottu ja visualisoitu näkymä vapauttaa aikaa tiedon keräämisestä tiedon tulkintaan sekä tukee kuntia tiedolla johtamisessa. Kuntakortti sisältää asiantuntijoidemme valitsemat indikaattorit mm. väestönkehityksestä, työllisyydestä, aluetaloudesta ja hyvinvoinnista. 

Väestöennuste 

Työkalu, jonka avulla kuntasi voi reagoida väestökehityksen vaikutuksiin. 

Juuri julkaistu tuorein MDI:n väestöennuste tarjoaa työkalun, jonka avulla kunnat voivat reagoida väestökehityksen tuottamiin haasteisiin. Ajantasainen ja tarkka väestöennuste auttaa ymmärtämään, mitä syntyvyyden lasku tarkoittaa kunnissa 10–20 vuoden sisällä ja miten se heijastuu tulevaisuudessa esimerkiksi sivistyspalveluihin tai työvoiman tarpeeseen. Ennuste mahdollistaa tulevan väestönkehityksen tarkastelun myös kunnan omalla skenaariolla ja ennusteen viemisen kunnan osa-aluetasolle. 

Maahanmuuton tilannekuva 

Maahanmuuton merkitys alueiden elinvoimalle kasvaa – varaudu ja vaikuta!   

Olemme luoneet tietopalvelutuotteen, joka kokoaa yhteen olennaisen tiedon maahanmuutosta alueellasi (yleinen tilannekuva, työ- ja kouluperustainen maahanmuutto sekä kieliryhmien ennakoitu väestönkehitys). Kattava ja visualisoitu tietopaketti auttaa kohdentamaan ja resursoimaan toimenpiteitä sekä mitoittamaan palvelut oikein.

Tietopaketti auttaa sinua varautumaan tilanteeseen, jossa maailma näyttää hyvin erilaiselta kuin nyt. 

TE24-uudistuksen tuki

TE24-uudistus on kokoaan suurempi.   

TE-palvelut 2024-uudistus tuo suuria muutoksia kunnille. MDI tarjoaa tukea TE24-uudistuksen valmistelussa sekä toimeenpanossa. MDI tukee työtä tiedontuotannolla sekä oppiviin dialogisiin työpajoihin perustuvalla palvelustrategiatyön tuella ja fasilitoinnilla.   

Parempaa ajattelua ja tekemistä.

Palvelumme

Arvioinnit, strategiat ja ohjelmat, tutkimukset ja selvitykset, työpajat, luennot ja leirit, tietopalvelut ja data-analyysit sekä yhteiskehittäminen ja viestintä.

Autamme näkemään ja tekemään asiat uudella tavalla sekä kerromme konkrettisia kehittämisehdotuksia.

Uskomme yhdessä tekemiseen.

Tutustu asiantuntijapalveluihimme