Kerro se kuvin -kisa käynnistyy uudelleen syksyllä 2020

Kilpailun tuomaristo on päättänyt keskeyttää kaikille avoimen Kerro se kuvin -kilpailun. Kilpailu käynnistetään uudelleen syksyllä 2020.

Kilpailun järjestämisen ajankohta globaalissa poikkeustilanteessa ei ollut otollinen. Kilpailun tavoitteet eivät tule täyttymään, joten  järjestäjä on pyytänyt tuomaristoa keskeyttämään kilpailun ja käynnistämään sen uudelleen parempana ajankohtana syksyllä 2020. Tällä ratkaisulla kilpailun järjestäjät antavat osallistujille lisää aikaa ja mahdollisuuksia kilpailutöidensä suunnitteluun ja toteutukseen.

Kilpailun säännöissä luoville lahjakkuuksille halutaan antaa tilaa ja näkyvyyttä aluekehityksen ja/tai -kehittämisen kuvaamisessa sekä visualisoinnissa kolmessa eri kategoriassa – infografiikka (esim. kuvaajat, kartat, taulukot), valokuvat, ja muut visuaaliset tai äänitetyt esitykset (videot, IG Storiet,GIFfit, ääniteokset tai muut vastaavat) – ja palkita kilpailutöiden tekijöitä hyvästä työstä.

Kilpailutyönsä jo jättäneet osallistuvat automaattisesti 1000 euron pääpalkinnon tavoitteluun, kun kilpailu uudelleen käynnistetään.

Kilpailun järjestää Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI (MDI Public Oy) ja kilpailun tavoitteena on löytää havainnollistavia visualisointitapoja suomalaisen aluekehityksen tai -kehittämisen kuvaamiseksi sekä samalla herättää laajemmin keskustelua aluekehityksestä ja -kehittämisestä. Kilpailun säännöt löytyvät verkosta osoitteesta mdi.fi/kerro-se-kuvin-kisassa-etsitaan-parasta-aluekehityksen-ja-tai-kehittamisen-kuvausta-paapalkinto-1-000-euroa/.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen