Kerro se kuvin -kisassa etsitään parasta aluekehityksen ja/tai -kehittämisen kuvausta – pääpalkinto 1 000 euroa

Kerro se kuvin -kilpailu siirtyy syksyyn 2020. Lue lisää.

Kerro se kuvin -kisa on kaikille avoin ja yleinen kilpailu aluekehityksen ja/tai -kehittämisen kuvaamiseen ja visualisointiin. Kilpailun järjestää Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI (MDI Public Oy). Kilpailun tavoitteena on löytää havainnollistavia visualisointitapoja suomalaisen aluekehityksen tai -kehittämisen kuvaamiseksi sekä samalla herättää laajemmin keskustelua aluekehityksestä ja -kehittämisestä.

Sarjat ja arviointikriteerit

Kilpailussa on kolme kategoriaa.

   • infografiikka (esim. kuvaajat, kartat, taulukot)
   • valokuvat
   • muut visuaaliset tai äänitetyt esitykset (videot, IG Storiet,GIFfit, ääniteokset tai muut vastaavat)

Kilpailutöissä arvioidaan niiden innovatiivisuutta, aihepiirin tulkitsemista, taiteellisuutta sekä toteutuksen taidokkuutta.

Työn tulee käsitellä suomalaista aluekehitystä tai kehittämistä.

Kilpailutöiden palautus

Kilpailutöiden palautus alkaa pe 6.3. klo 12 ja päättyy pe 3.4. klo 12. Toteuta kilpailutyö haluamallasi tekniikalla ja palauta se pe 3.4. klo 12 mennessä osoitteeseen viestinta@mdi.fi .pdf-, .png-, .jpeg- tai video-tiedostona, linkkinä verkkosivulle tai muuten sopivalla tavalla.

Äänestys

Äänestys siirtyy syksyyn 2020.

Palkintogaala

Palkintojenjako siirtyy syksyyn 2020.

Tuomaristo

Tuomaristo valitsee äänestykseen otettavat finalistit. Tuomariston puheenjohtajana toimii johtava asiantuntija Timo Aro. Timon lisäksi raadissa ovat Anssi Kumpula (graafinen suunnittelija), Janne Antikainen (kehitysjohtaja) ja Kaisa Lähteenmäki-Smith (johtava asiantuntija).

Palkinnot

Kilpailun voittajat julkistetaan 15.4.2020 palkintogaalassa. Palkinnot ovat

 1. 1 000 €
 2. 300 €
 3. 100 €

Lisäksi jaetaan tunnustuspalkintona Kaupunkipolitiikan Uusi Aika -kirjoja.

Ehdot

Kilpailijalla tulee olla hallussaan oikeudet lähetettyyn työhön. Kilpailuun voi sama henkilö osallistua 1-3 työllä. Kilpailuun osallistuva luovuttaa järjestäjälle oikeudet kilpailutyön esittämiseksi vapaasti kilpailuun liittyen. Palkitut luovuttavat järjestäjälle rajoittamattoman oikeuden käyttää ja jakaa kilpailutyötä vapaasti kaikessa kaupallisessa käytössä. Isyys- ja lähdeoikeudet kilpailutöihin säilyvät kilpailuun osallistuvilla.

Kilpailun järjestäjällä on oikeus tallentaa kuvat kilpailun tuomarointia ja sääntöjen mukaisia käyttötarkoituksia varten.

Järjestäjällä ja tiedotusvälineillä on oikeus julkaista finalistien kuvat ilman erillistä korvausta MDI:n viestintäkanavissa kilpailun yhteydessä. Kilpailutöiden muusta käytöstä sovitaan niiden tekijän kanssa. Kilpailun järjestäjällä on oikeus esittää palkitsematta jääneitä töitä sähköisessä ja tulostetussa muodossa ilman erillistä korvausta kilpailun yhteydessä. Kilpailun järjestäjällä on oikeus perusteltuihin sääntömuutoksiin.

Q & A

Palkitaanko jokaisesta kategoriasta voittaja?
Kilpailussa valitaan yksi voittaja, joka voi tulla mistä tahansa kategoriasta.

Päivitys 3.4.: Kilpailu siirtyy syksyyn 2020.

Elinvoimapolitiikan kokonaisarvosana on viime vuoden tasolla – tutustu kuntakyselyn ensimmäisiin tuloksiin!

Kuntien ja maakuntien elinvoimapolitiikalle annettiin tuoreimmassa kuntakyselyssä hieman korkeammat arvosanat kuin vuonna 2021. Arvio seudullisista ja ylimaakunnallisista elinvoimatoimista oli puolestaan viime vuoden tasolla. Kunnan omat toimet elinvoiman vahvistamiseksi on jälleen arvioitu korkeammalle kuin alueelliset elinvoimatoimet.

Lue lisää Elinvoimapolitiikan kokonaisarvosana on viime vuoden tasolla – tutustu kuntakyselyn ensimmäisiin tuloksiin!

Kestävä vihreä siirtymä saavutetaan panostamalla TKI-kentän moninaisuuteen – AGDA-hanke jatkaa teeman parissa

AGDA on Pohjoismaisen tasa-arvorahaston (NIKK) rahoittama kehittämishanke, joka sai virallisen starttinsa viime marraskuun alussa. Hankkeessa pureudutaan diversiteetin ja inkluusion mahdollisuuksiin TKI-kentällä, etenkin vihreän siirtymän teemaan liittyen.

Lue lisää Kestävä vihreä siirtymä saavutetaan panostamalla TKI-kentän moninaisuuteen – AGDA-hanke jatkaa teeman parissa

Työtä hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi yhdessä monialaisen asiakaskunnan kanssa 

MDI Public Oy siirtyy vuoden 2023 alusta FCG Consulting Groupin tytäryhtiöksi. Tämä on pieni muutos suhteessa suurempiin yhteiskunnallisiin muutoksiin, jotka liittyvät lainsäädännön ja palvelurakenteiden uudistuksiin. Voi siis todeta, että vain muutos on pysyvää. Toisaalta tietyt ilmiöt eivät muutu ja organisaatioiden tavoitteena oleva kestävä kehittäminen jatkuu.

Lue lisää Työtä hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi yhdessä monialaisen asiakaskunnan kanssa