Antikainen: Kaikki maan konsultit, liitytään yhteen – perustetaan YK

MDI haluaa olla mukana luomassa parempaa yhteiskuntaa. Haluamme tehdä hyvää. Haluamme parempaa ajattelua, innostumista – tekemistä, jolla on tarkoitus. Haluamme kantaa yhteiskuntavastuumme.

Julkisen sektorin toimijoita on kritisoitu ajattelun ulkoistamisesta konsulteille. Kritiikki on osittain paikallaan: tämän päivän arvokkainta omaisuutta on informaatio, tieto, ajatukset. Niiden pohjalta tehdään linjauksia, päätöksiä, toimia. Toisaalta kritiikki menee täysin vinoon: nyt jos koskaan on tärkeää, että arvokkainta omaisuutta jalostetaan ja käytetään oikein. Tiedon jäsentämiselle ja ajattelun sparraukselle on tarvetta. Pahinta on tarkoituksettomuus ja välinpitämättömyys. Ne jotka ajattelulleen hakevat ulkoista sparrausta, tulee tarkkaan tietää miksi sen tekevät. Konsulttien on ymmärrettävä, että heillä on valtaa, jota he voivat käyttää oikein tai väärin.

Voi olla sinisilmäisyyttä, mutta uskomme, että valtaosa kanssakonsulteistamme jakaa näkemyksen paremman tulevaisuuden yhteisestä rakentamisesta.

Konsulttikaverit hoi, voisimmeko perustaa YK:n, yhteiskuntavastuullisten konsulttien yhdistyksen? Sen ehdottomana kriteerinä olisi sitoutuminen yhteiskuntavastuulliseen toimintaan ja arvoihin. Toiminta voisi konkretisoitua pro bono -projekteihin, jotka tehtäisiin omaan piikkiin. Tarvetta on lähellä ja kaukana. Tällä viikolla Gammelbackan lähiön ostarilla hyvinvoinnin pop up -päivää feissatessa jälleen näki, että tarvetta kaupunkien lähiöiden kehittämiselle on. Syksyn aikana olemme juurtajaksain jumpanneet suomalaisen maaseudun kehittämistä. Siellä ei ole paljon paukkuja kehittämiselle, mutta tahtoa, intoa ja sydäntä sitäkin enemmän. Puhumattakaan tarpeesta, jota kehittyvissä maissa opeille ja vinkeille on. Hyvää voisi tehdä täsmäiskuna tai pidempänä projektina. Yhdistyksen toimijat tunnistettaisiin hyvän tekijöiksi, läpinäkyvän vallan kannattajiksi.

Otamme hyvin mielellämme vastaan ajatuksia, mitä hyvää voisimme tehdä ja kenen kanssa.

Maailman parhaiden kaupunkien symposium kokosi kaupunki- ja alueasiantuntijat yhteen

Kuntatalolle kokoontuivat 16.–17. toukokuuta Suomen kaupunki- ja aluekehityksen asiantuntijat ja viranhaltijat. Kahden päivän aikana noin 150 ihmistä pohti, keskusteli, oppi ja ideoi kaupunkien nykyhetkeä ja tulevaisuutta. MDI:n, Kuntaliiton ja Kuntasäätiön järjestämän tapahtuman ohjelmasta vastasivat alan huippuasiantuntijat ja -keskustelijat. Tervetuloa kurkkaamaan kuvien muodossa symposiumin tunnelmiin.

Lue lisää Maailman parhaiden kaupunkien symposium kokosi kaupunki- ja alueasiantuntijat yhteen

Blogi: Vanhemmaksi on vaikea tulla, jos naiset ja miehet asuvat eri puolilla maata

Isyys ei ole itsestäänselvyys, totesimme isyyttä koskevan blogisarjan ensimmäisessä osassa, jossa pohdiskelimme syntyvyyttä ja ennen kaikkea miesten tahatonta lapsettomuutta alueellisena ilmiönä. Maantieteellisen ilmiön isyydestä tekee ennen kaikkea nuorten aikuisten muuttoliike.

Lue lisää Blogi: Vanhemmaksi on vaikea tulla, jos naiset ja miehet asuvat eri puolilla maata