VNK:n selvitykset osuvat täydellisesti MDI:n kärkiin

MDI:n tekemisessä on kolme kärkeä: 1) kaupungit, 2) maaseutu ja 3) uusiutuvat alueet ja kunnat. Valtioneuvoston kanslia on tehnyt päätökset päätöksentekoa tukevasta selvitys- ja tutkimustoiminnasta kevään 2016 kierrokselle. MDI on tällä kertaa mukana kolmessa hankkeessa, jotka istuvat täydellisesti tekemisiemme kärkiin. Ensinnäkin kaupunkipolitiikkaan linkittyy yhdessä Suomen ympäristökeskuksen kanssa tehtävä toiminnallisten alueiden ja potentiaalisten kasvuvyöhykkeiden määrittely ja kehittämisen sovittaminen muuhun alueelliseen kehittämiseen ja aluesuunnittelun kokonaisuuteen (ToKaSu-hanke). Toiseksi, maaseudun palveluiden kehittämistä ja monipuolistamista digitalisaatiota ja kokeiluja hyödyntämällä tutkitaan DIPA-hankkeessa yhdessä Itä-Suomen yliopiston Spatian, Suomen ympäristökeskuksen ja Vaasan yliopiston kanssa. Kolmanneksi, vaikuttavuus, aluejärjestelmä, asiakaslähtöisyys ja kustannustehokkuus aluehallintouudistuksessa perataan VAAKA-hankkeessa. Selvitys kohdistuu erityisesti ELY-keskuksiin ja TE-toimistoihin. Hankkeessa ovat mukana myös Tempo Economics Oy ja Melkior Oy. Selvitykset valmistuvat vuonna 2017, mutta MDI syöttää tietoa käyttöön matkan varrella aina, kun se suodaan. Tieto kun on tarkoitettu käyttöön.

Lisätietoja: http://tietokayttoon.fi

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen