Vaasan seudun tietopalvelu tarjoaa tuoretta tietoa kehityksestä aluekehityksen mittareilla

Vaasan seudun kehitysyhtiö VASEK on julkaissut tietopalvelun, joka kokoaa yhteen tilastoja ja visualisointeja alueen väestöstä, työllisyydestä, vetovoimasta sekä yritystoiminnasta ja aluetaloudesta. MDI toteutti tietopalvelun VASEKille ja sen jäsenkunnille tiedolla johtamisen tueksi. Yhteistyössä tietopalvelun toteutuksessa oli myös Vaasan kaupunki. Vaasan seudun kuntiin kuuluvat Vaasa, Isokyrö, Korsnäs, Laihia, Maalahti, Mustasaari ja Vöyri.

Tilastotieto on tuotu tietopalvelussa yhteen paikkaan, mikä helpottaa sen hyödyntämistä. Lisäksi tilastot pohjautuvat uusimpaan dataan eli ovat aina ajan tasalla ja päivittyviä.

Tietopalveluun tuotiin Vaasan seudun tilastojen lisäksi kolme verrokkiseutua, joihin Vaasan seutu voi tehdä vertailuja. Verrokit valittiin siten, että ne ovat profiilinsa perusteella hyvin lähellä Vaasaa: elinkeinorakenne on samantyyppinen ja ne ovat yliopistokaupunkeja tai muuten kehitykseltään mielenkiintoisia.

Tutustu Vaasan aluekehityksen tietopalveluun.

MDI mukana laatimassa tiekarttaa Uudellemaalle EU-tasoiseen tutkimukseen ja innovointiin

Uudellamaalla tähdätään huippuosaamisen vahvistamiseen sekä EU-tasolta saataviin investointeihin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan (TKI). Maakunnan TKI-toimijat kutsutaan mukaan tiekarttatyöhön. Tilannekuvan ja tiekartan laatimiseen on valittu EU-rahoitukseen ja innovaatioihin erikoistunut konsulttitoimisto Spinverse yhdessä aluekehitykseen keskittyvän MDI:n kanssa.

Lue lisää MDI mukana laatimassa tiekarttaa Uudellemaalle EU-tasoiseen tutkimukseen ja innovointiin