Alueanalyysi kaupungin työllisyydenhoidon toimintaympäristöstä

Erään kaupungin väkiluku on viime vuosina kasvanut, mutta samalla työllisyys on kehittynyt huonompaan suuntaan. Erityisesti on vaivannut pitkään jatkunut sitkeä nuorisotyöttömyys, joka ei ole vähentynyt samaan tahtiin muiden kaupunkien kanssa. Työssä tuotettiin analyysi kaupungin työllisyystilanteesta ja työttömyyden dynamiikasta, tutkittiin työttömyyden kehitystä vahvistavaa muuttoliikettä, vertailtiin työttömyyden kehitystä synteettisen kontrollin menetelmällä suhteessa synteettiseen verrokkikuntaan sekä esitettiin arvio työllisyydenhoidon taloudellisista vaikutuksista.

Lähtökohtana tarkastelulle toimivat väestön kehityksen ja aluekehityksen nykytila ja dynamiikka elinvoiman näkökulmasta sekä olemassa olevan palvelujärjestelmän kyky vastata tähän kehitysdynamiikkaan. Työssä tuotettiin johtopäätöksiä, joilla tuettiin kaupungin työllisyydenhoidon tulevaa kehittämistä huomioiden erityisesti nuorten työllisyyden parantaminen.

Asiasanat

Pyydä tarjous

Toteutamme vuosittain ~100 erilaista toimeksiantoa lyhyistä työpajatoteutuksista monivuotisiin tutkimushankkeisiin.

Verkkokauppa

Kehitys kiinnostaa, mutta et tiedä mistä aloittaa? MDI:n kaupassa voit haarukoida erilaisten toteutusten hintaa ja halutessasi saat arviosta koonnin sähköpostiin.

Siirry verkkokauppaan