MDI vastasi kaupunkikehittämisen päivästä Citizen*shipissä

Kotkassa järjestettiin 11.–12.5.2017 kaupunkikehittämisen foorumi Citizen*ship, joka kokosi toistasataa kaupunkikehittämisen asiantuntijaa eri puolelta Suomea. Foorumi toi ajatuksia ja toimenpide-ehdotuksia yhteiselle kansalliselle kehittämispolitiikalle, erityisesti kaupunkien välisten vyöhykkeiden kehittämiselle sekä konkreettisia käytännön vinkkejä kaupunkien kehittäjille. MDI vastasi ensimmäisenä päivänä osittain puheenjohtajuudesta sekä toisen päivän toteuttamisesta.

Toisena päivänä taivuteltiin erityisesti vertaisoppimisen vipuvartta, kun kaupunkikehittäjät etsivät yhdessä ratkaisuja visaisimpiin ajankohtaisiin kaupunkikehittämisen kysymyksiin kuudessa teemassa. Erityisesti pohdittiin, miten kaupunkien asukkaat toimivat myös kaupunkien kehittäjinä ja miten kaupunki muuttuu alustaksi erilaiselle kehittämiselle. Ennakkoluulottomat kaupunkikehittämisen esimerkit Suomesta ja eri puolilta maailmaa rohkaisivat kokeilemaan uusia tapoja toimia. Kansainvälinen foorumi ideoitiin, kehitettiin ja toteutettiin yhteistyössä MDI:n, Kotkan kaupungin, Työ- ja elinkeinoministeriön sekä kehitysyhtiö Cursorin kanssa.

Citizen*shipin aineistot ovat saatavilla sivulta www.kotka.fi/citizenship

Viharikosten ja syrjinnän vastaisen työn osaamiskeskustoiminnan konseptointi -raportti valmistui oikeusministeriölle

Viharikosten ja vihatekojen ilmiö on monimuotoinen, ja siihen pureutuminen edellyttää yhteisiä toimia monilta eri yhteiskunnan osa-alueilta. Oikeusministeriö on kuluvalla hallituskaudella…

Lue lisää Viharikosten ja syrjinnän vastaisen työn osaamiskeskustoiminnan konseptointi -raportti valmistui oikeusministeriölle

Elinvoimaiset yhteisöt, mitä ne ovat? Tarina MDI Akatemian matkasta vuodelta 2022

MDI Akatemian vuoden 2022 teemana oli Elinvoimaiset yhteisöt ja uusi työ. Teemaa lähestyttiin sekä innovaatioleirin, aluekehittämisen tietopohjaan ja ilmiöihin pureutuneen webinaarin, elinvoiman monia muotoja ja eteläpohjalaisia yhteisöllisyyden esimerkkejä valaisseen Seinäjoen opintomatkan kautta.

Lue lisää Elinvoimaiset yhteisöt, mitä ne ovat? Tarina MDI Akatemian matkasta vuodelta 2022