MDI selvittämässä sote-alan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa

Osana sote- ja maakuntauudistusta kootaan sosiaali- ja terveysalan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta ja sen koordinointi perustettaviin maakuntiin. MDI osallistuu VN TEAS -hankkeeseen, jonka tavoitteena on hahmottaa maakuntien suunnittelemia järjestäytymismalleja sote-alan TKI-toiminnan osalta. Selvitys perustuu innovaatioekosysteemi-näkökulmaan, jossa alueen toimijoita ja niiden keskinäisiä suhteita analysoidaan systeemisenä kokonaisuutena. Tutkimushanketta vetää Forefront Oy ja siihen osallistuu MDI:n lisäksi NHG Consulting Oy. Työ käynnistyi tammikuussa 2018 ja valmistuu elokuussa 2019.

 

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne