MDI roustaa Seinäjoen kaupunkistrategiaa

Seinäjoen kaupunki haluaa, että uusi kaupunkistrategia on uudistumisen ja uusien tehtävien strategia. Kun nykyinen valtuustokausi päättyy keväällä 2017, uuden valtuuston ensimmäisen vuoden tehtävänä on kaupunkistrategian uudistaminen. Lähtökohdat kaupunkistrategian uudistamiselle ovat poikkeukselliset: kuntien tehtävät tulevat muuttumaan merkittävästi johtuen tulevasta sote-ratkaisusta ja julkisen sektorin talouskurimuksesta. MDI sparraa Seinäjoen uuden kaupunkistrategian valmistelua syksyn 2015 ja kevään 2016 aikana. MDI ja sen asiantuntijatiimi haastavat kaupunkia uuteen ajatteluun, luoviin ratkaisuihin ja rohkeuteen mennä epämukavuusalueelle.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne