MDI mukana Oma maakunta -kierroksella

Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö järjestävät yhteistyössä maakuntien kanssa kevään 2018 aikana Oma maakunta -tilaisuudet kaikissa maakunnissa. Tilaisuuteen kutsutaan kunkin maakunnan uudistuksen toimeenpanon valmistelussa aktiivisesti mukana olevat eri alojen virkamiehet, luottamushenkilöt ja sidosryhmät. Tilaisuudessa on mukana asiantuntijoita muutoksen valmistelun keskeisistä ministeriöistä, joita ovat VM, STM, MMM, TEM, YM, SM ja LVM.

MDI vastaa Oma maakunta -tilaisuuksissa aamupäivän puheenjohtajuudesta ja vuorovaikutteisesta kyselytunnista. Alueellisiin tilaisuuksiin ilmoittautuvilla on mahdollisuus esittää etukäteen kysymyksiä, joihin ministeriöiden asiantuntijoilta odotetaan vastauksia.

Oma maakunta -tilaisuuksien sarja alkaa Seinäjoelta 24.4. ja päättyy Rovaniemelle 8.6.2018.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne