MDI jatkaa seutukaupunkien sparrausta SEUTU-ohjelman kautta

MDI:llä on vuosien varrella ollut ilo olla mukana sparraamassa seutukaupunkeja – eli maakuntien kakkos- ja kolmoskaupunkeja, joiden verkostoon on kuulunut noin 50 kaupunkia. Ja ilo se vain jatkuu, sillä MDI on mukana fasilitoimassa kahta tulevaa verkostotapaamista. Tapaamisissa MDI sparraa ohjelman käynnistyviä ja kehitettäviä pilotteja, ja tapahtumien välillä sparraus tapahtuu virtuaalisesti Trello-alustan välityksellä. Alkuvaiheessa todennäköisesti käynnistyviä aihioita ovat virtuaaliset kiertotalousmessut, aktiviteettimatkailun kansainvälistymispilotti sekä mikroyritysten kasvuun tähtäävä toimintamalli. Ensimmäinen verkostotapaaminen järjestetään 16.–17.11. Forssassa ja toinen keväällä 2017. Lisäksi MDI sparraa SEUTU-ohjelmaa viestintäsuunnitelman laatimisessa ja viestinnän toteuttamisessa. Työn tilaaja on Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä SEK. Toiminnasta puolet maksaa 23 osallistuvaa kaupunkia ja toisen puolen TEM AIKO-rahoituksella.

Lisätietoa SEUTU-ohjelmasta: http://sek.suupohja.fi/seutu-ohjelma

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen