Maaseutuparlamentti kutsuu keskustelemaan maaseudun kehittämisestä – MDI mukana Kumppanitorilla

Toimimme tänä vuonna Maaseutuparlamentti-tapahtuman kumppanina. Järjestämme osana tapahtumaa kaksi virtuaalista työpajaa, ja olemme mukana virtuaalisella Kumppanitorilla.

Miten monipaikkaisia maaseudulle? -työpajassa keskustellaan valtion, maakuntien, kuntien ja yritysten keinoista edistää monipaikkaista työtä ja asumista maaseudulla. Työpajassa kuullaan alustus sekä keskustellaan pienryhmissä. Työpaja on osa MDI:n, Suomen ympäristökeskuksen ja Luonnonvarakeskuksen toteuttamaa valtioneuvoston kanslian rahoittamaa tutkimushanketta. Työpaja järjestetään tiistaina 28.9.2021 klo 12–13.30.

Maaseudun naiset ja tietotyön mallit -työpajassa tarkastellaan tietotyön sukupuolittumista ja pohditaan, millaisia mahdollisuuksia naiset tarjoavat maaseudun tietotyölle ja tietotyö maaseudun naisille. Työpajassa kuullaan Rasmus Aron tilastoihin perustuva alustus sekä keskustellaan pienryhmissä. Työpaja järjestetään keskiviikkona 29.9.2021 klo 12–13.30.

Kehotamme ilmoittautumaan työpajoihin tapahtumailmoittautumisen yhteydessä, mutta se ei ole pakollista. Huomioithan kuitenkin, että työpajoihimme otamme mukaan enintään 60 osallistujaa.

Lisäksi pidämme kumppanitorilla virtuaalisen tietoiskun kuntien ja kyläyhteisöjen hyvästä elämästä ja hyvinvoinnista HYVIS-hankkeen pohjalta. HYVIS-hankkeella tuetaan siirtymistä sosiaalisesti kestävään yhteiskuntaan muun muassa tukemalla kuntajohtamisen tietopohjaa ja hyvinvoinnin edellytyksiä monipuolisen tiedolla johtamisen työkalujen muodossa. Kumppanitorilla esittelemme hankkeen lopputuloksia ja työkaluja. Saat virtuaalisella tapahtuma-alustalla myös suoran yhteyden paikalla oleviin asiantuntintijoihimme. Tervetuloa kumppanitorille 29.9. klo 14–16. Tietoiskumme alkavat klo 14 ja 15!

Ilmoittaudu mukaan Maaseutuparlamenttiin

Maaseutuparlamentti kokoaa 28.–30.9.2021 yhteen yhdistysaktiiveja ja kyläkehittäjiä, yrittäjiä, tutkijoita ja asiantuntijoita, rahoittajia ja päättäjiä keskustelemaan maaseudun kehittämisestä. Maaseutuparlamentti järjestetään tänä vuonna hybriditapahtumana. Tapahtuman juontajat ja puhujavieraat ovat livelähetyksessä Kurikan Kampuksen päästudiolta, ja osallistujat ovat monipaikkaisesti etänä. Päiväkohtainen ohjelma on katsottavissa Maaseutuparlamentin verkkosivuilta. Ilmoittautuminen on alkanut osoitteessa maaseutuparlamentti.fi/info/ilmoittautuminen.

Ratalinjauksilla on kauaskantoisia alueellisia vaikutuksia Kanta-Hämeen elinvoimaan, vetovoimaan ja pitovoimaan

Liikenneyhteyksillä ja –käytävillä sekä saavutettavuudella on vahva yhteys alue- ja väestönkehitykseen. Liikenteeseen liittyvät ratkaisut stimuloivat monin eri tavoin joko myönteisesti tai kielteisesti alue- ja väestönkehitykseen. Ratalinjauksilla on kauaskantoisia suoria ja epäsuoria alueellisia vaikutuksia Hämeenlinnan ja Riihimäen seutujen kehitykseen. MDI:n tekemän selvityksen perusteella voidaan tehdä neljä kiteytettyä nostoa nykyiseen päärataan ja uuteen ”metsärataan” liittyvien vaihtoehtojen perusteella.

Lue lisää Ratalinjauksilla on kauaskantoisia alueellisia vaikutuksia Kanta-Hämeen elinvoimaan, vetovoimaan ja pitovoimaan

Puurakentamisen ohjelma on edistänyt puun käyttöä suomalaisessa rakentamisessa

Ympäristöministeriö julkaisi MDI:n toteuttaman arvioinnin Puurakentamisen ohjelman tähänastisista vaikutuksista ja toteutumisesta. Puurakentamisen edistäminen on pitkäjänteistä työtä. Arvioinnissa MDI esittää, että valtionhallinnon tulisi jatkaa edistämistyötä ja lisätä puurakentamista tukevia kannusteita ja velvoitteita.

Lue lisää Puurakentamisen ohjelma on edistänyt puun käyttöä suomalaisessa rakentamisessa