Maaseutuparlamentti kutsuu keskustelemaan maaseudun kehittämisestä – MDI mukana Kumppanitorilla

Toimimme tänä vuonna Maaseutuparlamentti-tapahtuman kumppanina. Järjestämme osana tapahtumaa kaksi virtuaalista työpajaa, ja olemme mukana virtuaalisella Kumppanitorilla.

Miten monipaikkaisia maaseudulle? -työpajassa keskustellaan valtion, maakuntien, kuntien ja yritysten keinoista edistää monipaikkaista työtä ja asumista maaseudulla. Työpajassa kuullaan alustus sekä keskustellaan pienryhmissä. Työpaja on osa MDI:n, Suomen ympäristökeskuksen ja Luonnonvarakeskuksen toteuttamaa valtioneuvoston kanslian rahoittamaa tutkimushanketta. Työpaja järjestetään tiistaina 28.9.2021 klo 12–13.30.

Maaseudun naiset ja tietotyön mallit -työpajassa tarkastellaan tietotyön sukupuolittumista ja pohditaan, millaisia mahdollisuuksia naiset tarjoavat maaseudun tietotyölle ja tietotyö maaseudun naisille. Työpajassa kuullaan Rasmus Aron tilastoihin perustuva alustus sekä keskustellaan pienryhmissä. Työpaja järjestetään keskiviikkona 29.9.2021 klo 12–13.30.

Kehotamme ilmoittautumaan työpajoihin tapahtumailmoittautumisen yhteydessä, mutta se ei ole pakollista. Huomioithan kuitenkin, että työpajoihimme otamme mukaan enintään 60 osallistujaa.

Lisäksi pidämme kumppanitorilla virtuaalisen tietoiskun kuntien ja kyläyhteisöjen hyvästä elämästä ja hyvinvoinnista HYVIS-hankkeen pohjalta. HYVIS-hankkeella tuetaan siirtymistä sosiaalisesti kestävään yhteiskuntaan muun muassa tukemalla kuntajohtamisen tietopohjaa ja hyvinvoinnin edellytyksiä monipuolisen tiedolla johtamisen työkalujen muodossa. Kumppanitorilla esittelemme hankkeen lopputuloksia ja työkaluja. Saat virtuaalisella tapahtuma-alustalla myös suoran yhteyden paikalla oleviin asiantuntintijoihimme. Tervetuloa kumppanitorille 29.9. klo 14–16. Tietoiskumme alkavat klo 14 ja 15!

Ilmoittaudu mukaan Maaseutuparlamenttiin

Maaseutuparlamentti kokoaa 28.–30.9.2021 yhteen yhdistysaktiiveja ja kyläkehittäjiä, yrittäjiä, tutkijoita ja asiantuntijoita, rahoittajia ja päättäjiä keskustelemaan maaseudun kehittämisestä. Maaseutuparlamentti järjestetään tänä vuonna hybriditapahtumana. Tapahtuman juontajat ja puhujavieraat ovat livelähetyksessä Kurikan Kampuksen päästudiolta, ja osallistujat ovat monipaikkaisesti etänä. Päiväkohtainen ohjelma on katsottavissa Maaseutuparlamentin verkkosivuilta. Ilmoittautuminen on alkanut osoitteessa maaseutuparlamentti.fi/info/ilmoittautuminen.

Viharikosten ja syrjinnän vastaisen työn osaamiskeskustoiminnan konseptointi -raportti valmistui oikeusministeriölle

Viharikosten ja vihatekojen ilmiö on monimuotoinen, ja siihen pureutuminen edellyttää yhteisiä toimia monilta eri yhteiskunnan osa-alueilta. Oikeusministeriö on kuluvalla hallituskaudella…

Lue lisää Viharikosten ja syrjinnän vastaisen työn osaamiskeskustoiminnan konseptointi -raportti valmistui oikeusministeriölle

Elinvoimaiset yhteisöt, mitä ne ovat? Tarina MDI Akatemian matkasta vuodelta 2022

MDI Akatemian vuoden 2022 teemana oli Elinvoimaiset yhteisöt ja uusi työ. Teemaa lähestyttiin sekä innovaatioleirin, aluekehittämisen tietopohjaan ja ilmiöihin pureutuneen webinaarin, elinvoiman monia muotoja ja eteläpohjalaisia yhteisöllisyyden esimerkkejä valaisseen Seinäjoen opintomatkan kautta.

Lue lisää Elinvoimaiset yhteisöt, mitä ne ovat? Tarina MDI Akatemian matkasta vuodelta 2022