Miten monipaikkaisia maaseudulle? -työpaja

Tervetuloa virtuaaliseen työpajaamme monipaikkaisuuden edistämisestä maaseudulla 28.9. klo 12–13.30

Monipaikkaisuuden edistäminen (mm. etätyötilojen tukeminen, toimintojen alueellistaminen ja kaksoiskuntalaisuus) nähdään usein ratkaisuna aluerakenteen ongelmiin. Monipaikkaisuuden mahdollisuudet ovat kuitenkin erilaisia Suomen eri kunnissa – pendelöinnin, etätyön ja vapaa-ajan asumisen potentiaali riippuu niin elinkeinorakenteesta kuin saavutettavuudestakin.

Elinvoimainen, kestävä ja monipaikkainen Suomi -VNTEAS-tutkimushankkeessamme olemme tarkastelleet monipaikkaisuuden nykytilaa, tulevaisuuden kehitysnäkymiä sekä olemassa olevia ohjauskeinoja, jotka vaikuttavat monipaikkaisuuteen. Jatkamme nyt keskustelua maaseudun näkökulmasta työpajassa, jonka järjestämme osana Maaseutuparlamentti-tapahtumaa.

Virtuaalinen työpaja järjestetään tiistaina 28.9.2021 klo 12–13.30

Miten monipaikkaisia maaseudulle? -työpajassa keskustellaan valtion, maakuntien, kuntien ja yritysten keinoista edistää monipaikkaista työtä ja asumista maaseudulla.

Työpajan ohjelma

12.00  Tervetuloa ja työpajan tavoite

12.05  Alustus: Monipaikkainen työ ja asuminen maaseudulla (Rasmus Aro & Sari Rannanpää, MDI)

12.30  Keskustelua ryhmissä: Miten monipaikkaista työtä ja asumista voidaan edistää maaseudulla?

13.00  Ryhmäkeskustelujen yhteenveto

13.30  Tilaisuuden päätös

Ilmoittautuminen

Ilmoitathan kiinnostuksesi 20.9 mennessä Maaseutuparlamentin sivuilla.

Zoomilla toteutattava työpaja on avoin, mutta osallistujamäärä on rajattu 60 henkilöön. Osallistumislinkki julkaistaan Maaseutuparlamentin ohjelmasivuilla.