Lahden kilpailukyky konkretisoituu asemanseudun kehittämisessä

Lahden kilpailukykyselvityksen tulokset julkistettiin tänään paikallisen asemanseudun Askonalueen kehittämisen seminaarissa Lahdessa. Lahden seutu on tällä hetkellä kilpailukykyisempi kuin mitä sen kehityksestä kertovat luvut ovat viime vuosina olleet. Kaupunkiseudun maine on värjäytynyt vuosikymmenten aikana. Nyt on mainepesun aika, sillä Lahden luvuissa on lupaavuutta, vaikka jälkiä teollisuuden rakennemuutoksesta on edelleen nähtävissä. Nyt on aloitettava työ, joka tekemisen kautta muuttaa maineen. Pitkä perimä vaikuttaa yrityksiin, uusiutuminen lähtee niiden sisältä. Uutta taloutta tehdään jo: tuotteissa ja palveluissa on enemmän arvonlisää kuin aiemmin, kiri on päällä. Osaamisen lisäämiseksi on rakennettava yhteyksiä käytäviä pitkin muille kaupunkiseuduille. Urbaani, aktiivisen elämän ympäristö houkuttelee nuoria aktivisteja, jotka ovat uuden kasvun alkusysäys. Kaupunkiaktivismille on annettava mahdollisuuksia. Lahden seudusta kuoriutuu urbaanin aktiivisen elämän alue satsaamalla pehmeisiin tekijöihin.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen