Kotka-Haminan seudun asuntomarkkinaselvitys antaa eväitä asumisen kehittämiseen

MDI selvitti Kotka-Haminan seudun asuntomarkkinoiden tilannetta ja asumispreferenssejä. Selvityksen mukaan alueella on asumiseen liittyen sekä mahdollisuuksia että haasteita, joihin voidaan tarttua asumisen kehittämiseksi laadittujen suositusten avulla.

Selvityksen mukaan alueen asuntomarkkinoiden suurimmat haasteet liittyvät kohtaanto-ongelmaan: asuntojen tarjonta ja sijainnit eivät vastaa kysyntää. Alueella ei myöskään vielä hyödynnetä riittävästi uudenlaisia asumisen konsepteja. Kaupunkikeskustojen viihtyisyyteen ja kaupunkikulttuuriin sekä palveluihin tulisi panostaa, jotta ne houkuttelisivat uusia asukkaita.

Potentiaalisia seudulle muuttajia on kolmessa ryhmässä: ytimiin hakeutuvat ryhmät, kuten ikäihmiset ja opiskelijat, keskustojen liepeille asettuvat lapsiperheet ja väljempää maaseutumaista asumista hakevat perheet. Kotka-Haminan seudun kiinnostavuutta voivat  lisätä muun muassa monipaikkaisuuden ja etätyön trendit. Lisää mahdollisuuksia ja alkusysäyksen asuntorakentamiselle ja palveluiden järjestämiselle erityisesti Kotkassa tuo XAMKin Kotkan kampuksen muutto keskustan kupeeseen.

Selvityksen tilasi Kotka-Haminan seudun kuntien ja Cursor Oy:n yhteinen kaupunkisuunnittelutyöryhmä. Selvitys toteutettiin syksyllä 2020, ja se rakentui tilastoanalyysistä, haastatteluista sekä kyselystä seudun asukkaille ja ulkopuolisille.

Materiaalit

Tiedote

Kotka-Haminan seudun asuntomarkkinat ja asumispreferenssit

Elinvoimapolitiikan kokonaisarvosana on viime vuoden tasolla – tutustu kuntakyselyn ensimmäisiin tuloksiin!

Kuntien ja maakuntien elinvoimapolitiikalle annettiin tuoreimmassa kuntakyselyssä hieman korkeammat arvosanat kuin vuonna 2021. Arvio seudullisista ja ylimaakunnallisista elinvoimatoimista oli puolestaan viime vuoden tasolla. Kunnan omat toimet elinvoiman vahvistamiseksi on jälleen arvioitu korkeammalle kuin alueelliset elinvoimatoimet.

Lue lisää Elinvoimapolitiikan kokonaisarvosana on viime vuoden tasolla – tutustu kuntakyselyn ensimmäisiin tuloksiin!

Kestävä vihreä siirtymä saavutetaan panostamalla TKI-kentän moninaisuuteen – AGDA-hanke jatkaa teeman parissa

AGDA on Pohjoismaisen tasa-arvorahaston (NIKK) rahoittama kehittämishanke, joka sai virallisen starttinsa viime marraskuun alussa. Hankkeessa pureudutaan diversiteetin ja inkluusion mahdollisuuksiin TKI-kentällä, etenkin vihreän siirtymän teemaan liittyen.

Lue lisää Kestävä vihreä siirtymä saavutetaan panostamalla TKI-kentän moninaisuuteen – AGDA-hanke jatkaa teeman parissa

Työtä hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi yhdessä monialaisen asiakaskunnan kanssa 

MDI Public Oy siirtyy vuoden 2023 alusta FCG Consulting Groupin tytäryhtiöksi. Tämä on pieni muutos suhteessa suurempiin yhteiskunnallisiin muutoksiin, jotka liittyvät lainsäädännön ja palvelurakenteiden uudistuksiin. Voi siis todeta, että vain muutos on pysyvää. Toisaalta tietyt ilmiöt eivät muutu ja organisaatioiden tavoitteena oleva kestävä kehittäminen jatkuu.

Lue lisää Työtä hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi yhdessä monialaisen asiakaskunnan kanssa