Kohti elinvoimaisia seutukaupunkeja

Seutukaupunkien kesken on viimeisen kahden vuoden aikana kokeiltu neljää teemaverkostoa, joista yksi on ollut älykkäiden vihreiden kasvun kaupunkien yhteistyö (ÄVKK). Tänään MDI:n juoksuttamassa tilaisuudessa Kuntatalolla summattiin yhteen kahden vuoden kehittämistyötä. Verkosto on saanut konkreettista kehittämistyötä liikkeelle mm. kiertotaloudessa ja energiakysymyksissä sekä kuljetuksessa ja liikenteessä. Verkoston rahoituksellinen vipuvaikutus on ollut kymmenkertainen. Seuraavaksi työstetään tuleville vuosille hankehakemusta, jonka yksi potentiaalinen rahoitusmahdollisuus on TEMin uusi AIKO-rahoitus.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen