Kaupunkipolitiikan tiekartan päivitys käynnistyi

Kaupungistuminen jatkuu kiivaana samaan aikaan, kun kansallinen kaupunkipolitiikka loistaa edelleen poissaolollaan. MDI:n johdolla laaditut kaupunkipolitiikan tiekartat ovat osaltaan vaikuttaneet, että suurten kaupunkien raideliikenneinfraan investoidaan. Pienten ja keskisuurten kaupunkien asema tulevassa kehittämiskentässä sekä kehityksen näköalat ovat hämärät. Pienten ja keskisuurten kaupunkien tilannekuvan ja aseman kirkastamiseksi teemme kaupunkipolitiikan tiekartta III:n, joka nostaa esiin pk-kaupunkien potentiaalin. Fokuksena on kaupunkien oman elinvoimapolitiikan terävöittäminen. Samalla luodaan agendaa uusien maakuntien ja valtiovallan kaupunkipolitiikalle. Työhön osallistuvat kaupungeista Forssa, Heinola, Järvenpää, Kokkola, Riihimäki ja Uusikaupunki. Työtä rahoittavat kaupunkien lisäksi RT, Rakennusliitto, Rakennustietosäätiö, SKOL ja Hypo. Työ valmistuu maaliskuussa 2017.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne