Kaisa Lähteenmäki-Smith liittyy MDI:n joukkoon

MDI saa väkivahvan lisän joukkoonsa, kun Kaisa Lähteenmäki-Smith siirtyy valtioneuvoston kansliasta MDI:lle helmikuun 2019 alusta. Kaisa on aikoinaan väitellyt eurooppalaisten hallintorakenteiden muutoksesta, ja viimeisinä vuosina hän on ollut kehittämässä kokeilevaa Suomea ja uudistuvaa valtionhallintoa. Viimeisen vuoden Kaisa on ollut lainassa Sitralla ilmiölähtöisen valtionhallinnon kehittämisessä ja Uudistajat-koulutusohjelmassa.

Kaisa itse kommentoi siirtoa: ”Siirtymisen pääjuttu minulle on ilmiömäisen hallinnon ja yhteiskunnan ihmislähtöisen uudistamisen tekeminen paikallis- ja aluetasolla. Tämä sisältää poikkihallinnollisuuden ja systeemisyyden näkökulmien lisäksi elinvoimaisuuden, tiedolla johtamisen, kokeilukulttuurin ja osallisuuden. Elämä kun tapahtuu kunnissa ja paikallisyhteisöissä.”

Kaisa tulee MDI:lle erityisesti kehittämään MDI:n tiedolla johtamista sekä johtamaan ja koordinoimaan vaativia tutkimusprojekteja. Asemapaikkana tulee olemaan Helsingin konttori Autotalossa, jossa Kaisa toimii keskeisenä pelinrakentajana. Kaisalla on kattavat verkostot niin kotimaassa kuin kansainvälisesti, joita luonnollisesti hyödynnetään yhteiskunnallisessa kehittämisessä.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen