Helsinki Symposium oli väkevä kaupunkipoliittisen keskustelun herätyskokous

Helsingin kaupunki kutsui 21.3. kaupungintalonsa Juhlasaliin joukot koolle keskustelemaan kaupunkien kehityksestä, kaupunkitutkimuksesta sekä kaupunkipolitiikan ajankohtaisista kysymyksistä. Koolle kutsutun 300 henkilön ajatukset laittoivat liikkeelle pormestari Vapaavuori, joka painotti avauspuheenvuorossa tiedon ja faktojen merkitystä kaupunkien kehittämisessä. Tiedon vyöryttämistä jatkoi kaupunkien kukoistuksen viidellä teesillä MDI:n kaupunkitutkija Timo Aro. Lisää liekkejä keskusteluun löi professori Kjell A. Nordström, jonka ydinväite kuuluu, että maailman tulevaisuus ratkeaa 600 kaupungin, ei 200 kansallisvaltion toimin. Symposiumin paneeliosiossa Anni Sinnemäki keskustelutti valtiovaltaa, C21-kaupunkien johtoa ja kaupunkitutkijoita ajankohtaisista kaupunkipoliittisista kysymyksistä. MDI oli matkan varrella Helsingin kaupungin apua tilaisuuden suunnittelussa, toteutuksessa ja raportoinnissa. Tilaisuuden pohjustukseksi ja rytmittämiseksi MDI tuotti videoinserttejä yhteistyössä Creamframen kanssa. Tilaisuus sai paljon positiivista palautetta – keskustelu oli jälleen paikallaan.

Tilaisuuden materiaali: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/kaupunkisymposium

Tilaisuuden videot: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/kaupunkisymposiumin-videot

Suora linkki introvideoon MDI:n YouTube-kanavalla.

Elinvoimapolitiikan kokonaisarvosana on viime vuoden tasolla – tutustu kuntakyselyn ensimmäisiin tuloksiin!

Kuntien ja maakuntien elinvoimapolitiikalle annettiin tuoreimmassa kuntakyselyssä hieman korkeammat arvosanat kuin vuonna 2021. Arvio seudullisista ja ylimaakunnallisista elinvoimatoimista oli puolestaan viime vuoden tasolla. Kunnan omat toimet elinvoiman vahvistamiseksi on jälleen arvioitu korkeammalle kuin alueelliset elinvoimatoimet.

Lue lisää Elinvoimapolitiikan kokonaisarvosana on viime vuoden tasolla – tutustu kuntakyselyn ensimmäisiin tuloksiin!

Kestävä vihreä siirtymä saavutetaan panostamalla TKI-kentän moninaisuuteen – AGDA-hanke jatkaa teeman parissa

AGDA on Pohjoismaisen tasa-arvorahaston (NIKK) rahoittama kehittämishanke, joka sai virallisen starttinsa viime marraskuun alussa. Hankkeessa pureudutaan diversiteetin ja inkluusion mahdollisuuksiin TKI-kentällä, etenkin vihreän siirtymän teemaan liittyen.

Lue lisää Kestävä vihreä siirtymä saavutetaan panostamalla TKI-kentän moninaisuuteen – AGDA-hanke jatkaa teeman parissa

Työtä hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi yhdessä monialaisen asiakaskunnan kanssa 

MDI Public Oy siirtyy vuoden 2023 alusta FCG Consulting Groupin tytäryhtiöksi. Tämä on pieni muutos suhteessa suurempiin yhteiskunnallisiin muutoksiin, jotka liittyvät lainsäädännön ja palvelurakenteiden uudistuksiin. Voi siis todeta, että vain muutos on pysyvää. Toisaalta tietyt ilmiöt eivät muutu ja organisaatioiden tavoitteena oleva kestävä kehittäminen jatkuu.

Lue lisää Työtä hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi yhdessä monialaisen asiakaskunnan kanssa