Eveliina Kuusisto harjoittelijaksi MDI:lle

MDI:n joukko vahvistui maaliskuun alussa, kun YTK Eveliina Kuusisto liittyi mukaan. Eveliina on kansainvälisen politiikan maisteriopintojensa loppusuoralla oleva yhteiskuntatieteilijä, joka on kiinnostunut erityisesti ympäristö-, ilmasto- ja energiakysymyksistä sekä kestävästä kehityksestä. Tämän lisäksi hän on kartuttanut tietämystä muun muassa aluepolitiikan, valtio-opin ja johtamisviestinnän saralla. Eveliina on vahvimmillaan laadullisten analyysien maailmassa. 

Eveliinan työpöydällä tulee aluksi olemaan ainakin opetus- ja kulttuuriministeriölle tehtävä selvitys koronakriisin vaikutuksista nuorisotoimialaan. Työnkuva tarkentuu lähiviikkoina, kun työt saadaan polkaistua kunnolla käyntiin. 

Harjoittelun aikana Eveliina odottaa näkevänsä konsulttitoimiston arkea ja selvitystöiden eri työvaiheita. Hän odottaa pääsevänsä syventymään tarkemmin projektien taustoihin ja oppimaan kollegoilta esimerkiksi siitä, miten selvityksen tuloksista saadaan laadittua tilaajille järkeviä toimenpidesuosituksia. Eveliina jää myös mielenkiinnolla seuraamaan sitä, millaisia konkreettisia vaikutuksia tekemillämme selvityksillä on päätöksentekoon ja hallintoon.

“MDI:ssä on äärimmäisen laaja skaala osaamista eri aihealueilta, ja onkin jännittävää päästä seuraamaan lähempää, mitä kaikkea talossa on samanaikaisesti meneillään”, kertoo Eveliina tunnelmistaan ensimmäisen harjoitteluviikon jälkeen. 

Eveliina toivoo oppivansa, miten opintojen aikana karttunutta osaamista saa valjastettua käytännön työhön. Hän uskoo, että harjoittelun myötä hän tulee kehittymään niin asiantuntijan roolissa, työelämätaidoissa kuin itseohjautuvuudessakin. 

Lue lisää asiantuntijoistamme osoitteesta mdi.fi/me.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen