Toiminnallisten alueiden ja kasvukäytävien selvitys käyntiin

MDI ja Suomen ympäristökeskus pureutuvat Suomen toiminnallisiin alueisiin ja kasvuvyöhykkeisiin huhtikuussa käynnistyneessä ToKaSu-hankkeessa. Hanke kuuluu VNK:n päätöksentekoa tukevaan selvitys- ja tutkimustoimintaan.

Hankkeen tavoitteina on tunnistaa toiminnalliset alueet ja kasvuvyöhykkeet ja tuottaa kuvaus niiden nykytilasta ja kehityksestä, selvittää yritysten sijoittumispreferensseihin ja asuinpaikkavalintoihin vaikuttavia tekijöitä sekä laatia ehdotuksia siitä, miten toiminnallisten alueiden ja kasvuvyöhykkeiden kehittämistä voidaan tukea. Kevään aikana pureudutaan erityisesti kehityksen suuriin linjoihin, toiminnallisten alueiden ja kasvuvyöhykkeiden kuvaukseen sekä kansainväliseen vertailuun.

MDI hyödyntää hankkeessa parhaillaan käynnissä olevaa alueprofiilityötään, jossa jokaisen seudun kehitystä tarkastellaan monipuolisen tilastoaineiston kautta. Alueprofiilit julkaistaan 13.6.2016.

ToKaSun lopulliset tulokset valmistuvat helmikuuhun 2017 mennessä, mutta tuloksista viestitään ja keskustellaan jo hankkeen aikana.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen