Tapio Varmola tuo MDI:n neuvonantajatiimiin korkeakoulutuksen vahvaa osaamista

Seinäjoen ammattikorkeakoulun rehtorin ja toimitusjohtajan pestin syyskuun alussa jättänyt Tapio Varmola liittyy MDI:n neuvonantajatiimiin. Varmola on kasvatustieteiden tohtori, korkeakouluneuvos ja dosentti, ja hänellä on vuosikymmenien kokemus opetus- ja korkeakouluhallinnosta, aikuiskoulutuksesta sekä erityisesti Seinäjoen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kehittämisestä.

Varmola on korkeakoulupolitiikan pitkäaikainen vaikuttaja, jota kiinnostavat erityisesti alueelliseen kilpailukykyyn liittyvät kysymykset.

“Olemme iloisia saadessamme Tapion neuvonantajaksemme. Hän tuo mukanaan vankkaa kokemusta korkeakoulutuksesta ja koulutuksen ja osaamisen merkityksestä alueiden elin-, veto- ja pitovoimaan”, sanoo MDI:n toimitusjohtaja Tommi Ranta.

”Koulutus ja korkeakoulutus ovat yhä keskeisempi osa alueellista kilpailukykyä. Niihin liittyvät innovaatiotoiminta ja tutkimus- ja kehittämistoiminta. Toivon, että voin tuoda pitkän ja monipuolisen kokemukseni kautta uusia ajatuksia ja yhteyksiä MDI:n tiimiin” toteaa Varmola.

“Tapiolla on laaja verkosto ja yhteydet koulutuksen tutkimuksen ja kehittämisen asiantuntijoihin Suomessa ja kansainvälisesti. Toivottavasti pääsemme yhdessä tekemään uusia avauksia koulutus- ja korkeakoulupolitiikan kentässä”, Ranta päättää.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen