Rytmiryhmä täydentyy uudella osaamisella

Uudet asiantuntijat Veera Mustonen (vas.) ja Iida Mäkelä. Kuva: Anssi Kumpula.

Syksy tuo toimistollemme uusia kasvoja ja vanhoja tuttuja, kun saamme tiimiimme kaupunkikehittämisen asiantuntija Veera Mustosen ja talousosaaja Iida Mäkelän. Neuvonantajatiimiin liittyvät lisäksi Marika Koramo vahvistamaan erityisesti koulutuspolitiikan osaamista ja verkostoja sekä Katja Syvärinen tuomaan lisää ymmärrystä osallisuuden kehittämisessä, palvelumuotoilussa ja strategisessa viestinnässä.

Millaisella fiiliksellä uudet asiantuntijamme lähtevät syksyyn?

“MDI:llä on ainutlaatuista osaamista ja hyvä tiimi tukemassa kaupunkeja 2020-urbanisaatiopolitiikassa, jossa keskeistä on laaja osallisuus, yhteiskehittäminen ja elinvoimaisuuden lisääminen. Upeaa päästä tähän porukkaan, jossa voin soveltaa Helsingin  ja Australian Living Lab -oppeja ja älykaupunkikokemuksiani” kertoo Veera Mustonen.

”On hienoa päästä takaisin innovatiiviseen ja nuorekkaaseen tiimiin toteuttamaan monimuotoisia tutkimuksia sekä analyysejä itseäni kiinnostavista aluekehittämisen aiheista, kuten väestödynamiikasta ja aluetaloudesta. Odotan, että pääsen soveltamaan taloustieteen osaamista sekä -menetelmiä, ja näin tuovani myös laaja-alaisempaa näkökulmaa aluekehittämisen tutkimiseen” toteaa Iida Mäkelä.

Veera Mustonen tuo tiimiimme osaamista kaupungeista innovaatioympäristöina ja digitalisaation mahdollisuuksista kaupunkikehityksessä. Mustonen on aiemmin työskennellyt Australiassa Tonsleyn innovaatioalueen Life Labin johtajana ja sitä ennen Forum Virium Helsingin varatoimitusjohtajana ja Fiksu Kalasatama-hankkeen vetäjänä. Hänellä on myös laaja kokemus kokeilemalla kehittämisestä, yritysyhteistyöstä ja kaupunkilaisten osallisuudesta Living Lab -toimintaan.

Iida Mäkelä on aiemmin laatinut meillä mm. analyysejä alueiden väestörakenteista, muuttoliikkeistä ja elinvoimasta. Taloustiedettä opiskellut asiantuntija tuo projekteihimme lisää osaamista kansantaloudesta, tilastollisista menetelmistä, ympäristötaloustieteestä ja asuntomarkkinoiden dynamiikasta.

Tutustu uusiin asiantuntijoihin ja neuvonantajiin osoitteessa mdi.fi/me

Elinvoimapolitiikan kokonaisarvosana on viime vuoden tasolla – tutustu kuntakyselyn ensimmäisiin tuloksiin!

Kuntien ja maakuntien elinvoimapolitiikalle annettiin tuoreimmassa kuntakyselyssä hieman korkeammat arvosanat kuin vuonna 2021. Arvio seudullisista ja ylimaakunnallisista elinvoimatoimista oli puolestaan viime vuoden tasolla. Kunnan omat toimet elinvoiman vahvistamiseksi on jälleen arvioitu korkeammalle kuin alueelliset elinvoimatoimet.

Lue lisää Elinvoimapolitiikan kokonaisarvosana on viime vuoden tasolla – tutustu kuntakyselyn ensimmäisiin tuloksiin!

Kestävä vihreä siirtymä saavutetaan panostamalla TKI-kentän moninaisuuteen – AGDA-hanke jatkaa teeman parissa

AGDA on Pohjoismaisen tasa-arvorahaston (NIKK) rahoittama kehittämishanke, joka sai virallisen starttinsa viime marraskuun alussa. Hankkeessa pureudutaan diversiteetin ja inkluusion mahdollisuuksiin TKI-kentällä, etenkin vihreän siirtymän teemaan liittyen.

Lue lisää Kestävä vihreä siirtymä saavutetaan panostamalla TKI-kentän moninaisuuteen – AGDA-hanke jatkaa teeman parissa

Työtä hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi yhdessä monialaisen asiakaskunnan kanssa 

MDI Public Oy siirtyy vuoden 2023 alusta FCG Consulting Groupin tytäryhtiöksi. Tämä on pieni muutos suhteessa suurempiin yhteiskunnallisiin muutoksiin, jotka liittyvät lainsäädännön ja palvelurakenteiden uudistuksiin. Voi siis todeta, että vain muutos on pysyvää. Toisaalta tietyt ilmiöt eivät muutu ja organisaatioiden tavoitteena oleva kestävä kehittäminen jatkuu.

Lue lisää Työtä hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi yhdessä monialaisen asiakaskunnan kanssa