Pohjois-Suomen maakuntaohjelmien arvioinneissa loppukiri

MDI on loppukesän ja alkusyksyn aikana paneutunut Pohjois-Suomen maakuntien (Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Lappi ja Pohjois-Pohjanmaa) maakuntaohjelmiin, niiden valmisteluprosessiin ja vaikutuksiin. Tiiviin dokumenttianalyysin pohjalta MDI on toteuttanut kyselyn maakuntien kehittäjille ja päättäjille. Kyselyllä haettiin laajan sidosryhmän näkemyksiä maakuntaohjelmien tuloksiin ja laajempaan vaikuttavuuteen. Kyselyn rinnalla MDI on toteuttanut neljässä maakunnassa yhteensä noin 30 asiantuntijahaastattelua, joissa on sukellettu syvemmälle maakuntaohjelmien onnistumisiin ja kehittämiskohteisiin. Ensi viikolla (Lappi 26.9., Kainuu 28.9., Pohjois-Pohjanmaa 29.9. ja Keski-Pohjanmaa 30.9.) MDI pyöräyttää jokaisessa maakunnassa noin 3–4 tunnin työpajan, joissa alustavia arviointihavaintoja syvennetään. MDI:ltä on tilattu työpajoihin rohkeaa haastamista ja keskustelun herättelyä, arviointiaineisto toimii tässä tukena. Koko prosessi huipentuu maakuntien yhteiseen arviointi-istuntoon Luostolla 26.10.2016.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne