Osmo Soininvaara MDI:n neuvonantajaksi

MDI:n vahvaan neuvonantajien joukkoon on liittynyt Osmo Soininvaara, joka ei esittelyjä kaipaa. Hän vahvistaa erityisesti kaupunkipoliittista siipeä. Osmo on juuri julkistanut pamfletin Kaupunkien voitto yhdessä Mikko Särelän kanssa. Osmo ja Mikko ovat pamfletilla naulanneet kuusi teesiä kaupunkien kehittämiseksi. Heidän mukaan kunnan tulisi saada rahoitusta tontinluovutuksesta ja kaavoitusmaksusta. Samalla rakentamisen kalliita normeja tulisi purkaa. Lisäksi kiinteistöverosta tulisi tehdä kaupungeille keino rahoittaa asuinalueiden parannuksia, maapolitiikka ja verotusoikeus tulisi siirtää metropolihallinnolle ja valtion roolia liikenneinvestoinneissa tulisi supistaa. Helsinki-Hämeenlinna-Tampere-kasvukäytävää tulisi vahvistaa taajamajunaliikenteellä ja kaavoitusyhteistyöllä sekä lainsäädäntöä tulisi eriyttää alueellisesti mm. vapauttamalla luvanvaraisia elinkeinoja. Keskustelu kaupungistumisesta on jälleen saanut hyvän sysäyksen.

Osmo-Soininvaara-271-202

Osmo Soininvaara & Mikko Särelä. Kaupunkien voitto. Kuusi keinoa vapauttaa kaupunkien kasvu. EVA Pamfletti 1/2015. Next Print Oy, Helsinki.

Viharikosten ja syrjinnän vastaisen työn osaamiskeskustoiminnan konseptointi -raportti valmistui oikeusministeriölle

Viharikosten ja vihatekojen ilmiö on monimuotoinen, ja siihen pureutuminen edellyttää yhteisiä toimia monilta eri yhteiskunnan osa-alueilta. Oikeusministeriö on kuluvalla hallituskaudella…

Lue lisää Viharikosten ja syrjinnän vastaisen työn osaamiskeskustoiminnan konseptointi -raportti valmistui oikeusministeriölle

Elinvoimaiset yhteisöt, mitä ne ovat? Tarina MDI Akatemian matkasta vuodelta 2022

MDI Akatemian vuoden 2022 teemana oli Elinvoimaiset yhteisöt ja uusi työ. Teemaa lähestyttiin sekä innovaatioleirin, aluekehittämisen tietopohjaan ja ilmiöihin pureutuneen webinaarin, elinvoiman monia muotoja ja eteläpohjalaisia yhteisöllisyyden esimerkkejä valaisseen Seinäjoen opintomatkan kautta.

Lue lisää Elinvoimaiset yhteisöt, mitä ne ovat? Tarina MDI Akatemian matkasta vuodelta 2022