Osmo Soininvaara MDI:n neuvonantajaksi

MDI:n vahvaan neuvonantajien joukkoon on liittynyt Osmo Soininvaara, joka ei esittelyjä kaipaa. Hän vahvistaa erityisesti kaupunkipoliittista siipeä. Osmo on juuri julkistanut pamfletin Kaupunkien voitto yhdessä Mikko Särelän kanssa. Osmo ja Mikko ovat pamfletilla naulanneet kuusi teesiä kaupunkien kehittämiseksi. Heidän mukaan kunnan tulisi saada rahoitusta tontinluovutuksesta ja kaavoitusmaksusta. Samalla rakentamisen kalliita normeja tulisi purkaa. Lisäksi kiinteistöverosta tulisi tehdä kaupungeille keino rahoittaa asuinalueiden parannuksia, maapolitiikka ja verotusoikeus tulisi siirtää metropolihallinnolle ja valtion roolia liikenneinvestoinneissa tulisi supistaa. Helsinki-Hämeenlinna-Tampere-kasvukäytävää tulisi vahvistaa taajamajunaliikenteellä ja kaavoitusyhteistyöllä sekä lainsäädäntöä tulisi eriyttää alueellisesti mm. vapauttamalla luvanvaraisia elinkeinoja. Keskustelu kaupungistumisesta on jälleen saanut hyvän sysäyksen.

Osmo-Soininvaara-271-202

Osmo Soininvaara & Mikko Särelä. Kaupunkien voitto. Kuusi keinoa vapauttaa kaupunkien kasvu. EVA Pamfletti 1/2015. Next Print Oy, Helsinki.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen