Monimuotoinen maaseutu nousi maaseutupolitiikan visiossa kansalliseksi menestystekijäksi

Maaseutupolitiikan neuvosto (MANE) linjasi kansallisen maaseutupolitiikan vision ja tavoitteet tulevalle kaudelle 2021–2027. Visiossa “monimuotoinen maaseutu on kansallinen menestystekijä, joka tarjoaa alustan ja ratkaisuja hyvälle elämälle, yrittäjyydelle, innovatiivisuudelle ja kestävälle yhteiskunnalle”. Visiotyö oli osa maaseutupoliittisen kokonaisohjelman laadintaa.

MDI tuki Maaseutupolitiikan neuvostoa kokonaisohjelman valmistelussa keväästä jouluun 2021. MDI suunnitteli ja fasilitoi neljä valmistelua tukevaa osallistavaa työpajaa sekä kahden päivän kirjoitusleirin. Koronatilanteesta johtuen työpajat ja kirjoitusleiri järjestettiin kokonaan virtuaalisesti. Niissä hyödynnettiin eri alustoja, mm. Howspace ja Zoom. Työpajoihin osallistui yhteensä yli 100 osallistujaa ja niissä valmisteltiin maaseutupoliittisen kokonaisohjelman 2021–2027 sisältöjä sekä linjauksia.

Lue lisää

https://www.maaseutupolitiikka.fi/uutiset/maaseutupolitiikan-neuvosto-linjasi-maaseutupolitiikan-vision-monimuotoinen-maaseutu-on-kansallinen-menestystekija

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen