Miten Investointeja Itä-Suomeen? Vastausta etsitään MDI:n leirillä toukokuussa

Toukokuun 23.–24. päivä Itä-Suomen, eli Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon, keskeiset investointien houkuttelijat kaupungeista, kehitysyhtiöistä ja alueilta kokoontuvat Rantasalmelle työstämään toimivia malleja investointien houkutteluun Itä-Suomeen. Leirillä skannataan ja skarpataan houkuttelevimpia investointikohteita ja kehitysalustoja sekä vaihdetaan kokemuksia toimivista alueelle sijoittuneiden yritysten jälkihoitopalveluista. Leirillä työstetään ajatuksia, miten Itä-Suomi kokonaisuudessaan on kiinnostava investointikohde ja tutustutaan tarkemmin muiden alueiden ja kaupunkiseutujen profiileihin ja toimintamalleihin.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen