MDI selvitti Hämeenkyrön elinkeinopoliittisia vahvuuksia ja elinvoimaisuuden vahvistamista

MDI laati Hämeenkyrölle selvityksen, jonka tavoitteena oli tunnistaa kunnan elinkeinopoliittiset vahvuudet elinvoimaisuuden vahvistamiseksi. Tarkoituksena oli tunnistaa tärkeimmät yleiset ja erityiset tekijät, jotka liittyvät yhtäältä kunnan kasvupotentiaaliin ja toisaalta yritysten sijoittumispotentiaaliin. Selvityksessä tuotettiin 1) informaatiota yritysten vetovoimaisista sijoittumisympäristöistä Hämeenkyrön näkökulmasta kartoittamalla elinkeinorakenteen vahvat toimialat ja mahdolliset klusterit, 2) arvioitiin näiden ympäristöjen ominaisuuksia, toimintamalleja ja yritysten kaipaamia sijaintietuja ennen muuta ekosysteemien tilan ja paikallisuuden asteen näkökulmista sekä 3) selvitettiin olemassa olevien edellytysten sekä uusien kasvavien kehitysnäkymien vaikutukset alueen palvelurakenteeseen ja mahdollisiin palveluaukkoihin. Tuloksena oli visuaalinen diasarja sekä yksittäiset tilannekuvagraafit.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen