MDI selvittää maaseudun kehittämisen vaikuttavuuden

MDI pureutuu kumppaneidensa kanssa paikallisen, alueellisen ja kansallisen maaseudun kehittämisen vaikuttavuuteen ja sen mittaamiseen. Tarkastelu eroaa aiemmista selvityksistä, sillä nyt analysoidaan kerralla koko kehittämisen työkalupakin toimivuutta yksittäisten välineiden tutkimisen sijaan. Olennaista on, kuinka hyvin vuorovaikutus eri tasojen välillä toimii ja tukevatko toimet toisiaan. Työ valmistuu syksyllä 2015. Selvityksessä paikallisen tason analyysistä vastaa Ruralia, alueelliseen tasoon perehtyy Avaintaito ja kansalliseen tasoon syventyy Spatia. MDI vastaa työn kokonaisuudesta sekä osallistuu kaikkien tasojen arviointiin. 

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen