MDI piirtää visiota ja tiekarttaa Helsingille

Matkailu on kehittynyt yhdeksi maailman suurimmaksi ja nopeimmin kasvavaksi toimialaksi. Sillä on potentiaalia luoda Helsingissä ja merkittävästi uutta työtä ja toimeentuloa, kunhan kehittämistoimissa huomioidaan murrostiloja aiheuttavat megatrendit. Helsingin kaupunki on tilannut MDI:n laatimaan matkailun ja tapahtumien visiotyön, jonka tiekartassa hahmotetaan, millä tavalla matkailun toimijakentässä saadaan aikaan yhteisiä samansuuntaisia toimia, jotka luovat lisäarvoa kaikille. Hanke huipentuu Amazing race -hackathoniin, jossa MDI muodostaa yhdessä alan toimijoiden ja visionäärien kanssa näkemyksen Helsingin matkailun ja tapahtumien tulevaisuuden suunnasta.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen