MDI kokoaa alueiden suunnitelmat EU:n elpymisvälineen käytöstä

Suomi on saamassa osansa EU:n 750 miljardin euron elpymispaketista. Marinin hallitus linjasi budjettiriihessä Suomen kestävän kasvun ohjelmasta, joka laaditaan EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen rahoituksen suuntaamiseksi. Ohjelma valmistellaan tiiviissä yhteistyössä kansallisten ja alueellisten toimijoiden kesken.

Osana valmistelua järjestetään ministerivetoinen maakuntakierros, jonka tavoitteena on kerätä alueiden toimijoiden näkemyksiä ja hankeideoita uudistuksista ja investoinneista sekä keskustella siitä, mihin EU:n elpymisrahoitusta pitäisi käyttää. Samalla alueiden toimijoille halutaan antaa yhtenäinen kokonaiskuva Suomen kestävän kasvun ohjelman painopisteistä, reunaehdoista ja käytännön valmistelusta.

Rakennuksia Jyväskylässä.
Maakuntakierros suuntaa Jyväskylään 8.10. Kuva: Anssi Kumpula.

MDI on mukana maakuntakierroksella ja fasilitoimassa keskustelua. Ministereiden ja virkakunnan puheenvuorojen jälkeen kuullaan alueiden ääntä suunnitelmien, odotusten ja kysymysten muodossa. Kierros alkoi Pohjois-Pohjanmaalta maanantaina 21.9. ja päättyy 20.10. Tämän jälkeen alueiden suunnitelmat kootaan yhteen pakettiin kyselyn kautta, ja kokonaisuus esitellään kierroksen yhteenvetotilaisuudessa Helsingissä 28.10.2020.

Suomen kestävän kasvun ohjelmaa valmistellaan nopealla aikataululla. MDI päivittää jatkuvasti tietoa ohjelman valmistelusta ja aluekierroksen aikana kerätystä aineistosta projektisivulle https://www.mdi.fi/maakuntakiertue2020.

Viharikosten ja syrjinnän vastaisen työn osaamiskeskustoiminnan konseptointi -raportti valmistui oikeusministeriölle

Viharikosten ja vihatekojen ilmiö on monimuotoinen, ja siihen pureutuminen edellyttää yhteisiä toimia monilta eri yhteiskunnan osa-alueilta. Oikeusministeriö on kuluvalla hallituskaudella…

Lue lisää Viharikosten ja syrjinnän vastaisen työn osaamiskeskustoiminnan konseptointi -raportti valmistui oikeusministeriölle

Elinvoimaiset yhteisöt, mitä ne ovat? Tarina MDI Akatemian matkasta vuodelta 2022

MDI Akatemian vuoden 2022 teemana oli Elinvoimaiset yhteisöt ja uusi työ. Teemaa lähestyttiin sekä innovaatioleirin, aluekehittämisen tietopohjaan ja ilmiöihin pureutuneen webinaarin, elinvoiman monia muotoja ja eteläpohjalaisia yhteisöllisyyden esimerkkejä valaisseen Seinäjoen opintomatkan kautta.

Lue lisää Elinvoimaiset yhteisöt, mitä ne ovat? Tarina MDI Akatemian matkasta vuodelta 2022