MDI kehittämään asemanseutujen palveluja

 Asemanseudut ovat nousseet kaupunkien kehittämisessä kupliviksi ja kiinnostaviksi keitaiksi, joiden ympärille voidaan suunnitella monenlaisia palveluja liikkumisen helpottamiseksi ja asukkaiden palvelemiseksi. Suomen kasvukäytävä on tilannut MDI:ltä loppuvuoden aikana toteutettavan pilotin, jonka tavoitteena on haravoida mahdollisia palveluja ja palveluntarjoajia sekä kartoittaa ihmisten kiinnostusta palvelujen käyttöön. Pilotin aikana toteutetaan asukkaita, liikkujia ja palveluntarjoajia aktivoivat stationhackathon-tapahtumat Seinäjoella ja Riihimäellä. Pilotin tulokset jäävät elämään koko kasvukäytävän alueelle. MDI toteuttaa työn yhteistyössä First Round Oy:n kanssa.

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen  

MDI ja Uusi Kaupunki -kollektiivi toteuttivat Tampereen Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmaa palvelevan visiotyön, jossa kirkastettiin alueen vahvuudet, ominaispiirteet ja kehittämistarpeet. Kaupunginosavisio ”Elämää kuin pikkukaupungissa” luo näkymää Kaukajärven ja Annalan toivotusta kehityssuunnasta sekä tulevista konkreettisista toimenpiteistä.

Lue lisää Kaukajärven ja Annalan kaupunginosavisio syntyi yhdessä kehittäen