MDI avasi haettavaksi aluekehittämisen graduapurahat

MDI avasi haettavaksi aluekehittämiseen liittyvien akateemisten opinnäytetöiden apurahat. Mahdollisia opinnäytetöiden sisältöjä voivat olla esimerkiksi kuntarakenne, kuntien yhteistyö ja kuntien kehittäminen, alueellisten innovaatioympäristöjen analyysi ja kehittäminen, paikkaperustainen kehittäminen (place-based policy) kaupungeissa tai maaseudulla, alueiden uudistuminen ja kehittämisen kyvykkyydet, verkostomainen aluekehittäminen ja verkostojen johtaminen, joukkoistaminen, aluekehittämisen ohjelmien tai hankkeiden arviointi ja vaikuttavuustutkimus tai kehittämisen (esim. kokeileva ja nopea kehittäminen) ja fasilitoinnin menetelmät.

Hakemuksia tutkimussuunnitelmineen odotetaan 31.1.2015 mennessä osoitteeseen info@mdi.fi. MDI tekee päätökset apurahan saajista 15.2.2015 mennessä.

Lisätietoja: Tommi Ranta, 040 588 2839, tommi.ranta(a)mdi.fi. 

Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne 

MDI toteutti marras-joulukuussa 2023 jo yhdeksättä kertaa valtakunnallisen kuntakyselynsä, tällä kertaa lisänimellä Kuinka kuntasi sykkii? Kyselyllä kerätään Manner-Suomen kuntien luottamushenkilöiden ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä kuntien ajankohtaiseen tilannekuvaan ja kehitysnäkymiin liittyen.

Lue lisää Kuntien näkymät heikentyneet aiemmista vuosista – huolta herättää erityisesti omaa kuntaa laajemman alueen tilanne